Mljekara Meggle niže poslovne uspjehe: Devet proizvoda krunisano zlatom

13.09.2019. 13:39 / Izvor: Akta.ba
Mljekara Meggle niže poslovne uspjehe: Devet proizvoda krunisano zlatom

Kada je otkup mlijeka u pitanju Meggle ga vrši od partnera i farmera sa područja cijele BiH i on je jako stabilan.

Mljekara Meggle nastavlja sa svojim dobri poslovnim rezultatima i u ovoj godini.

Kemal Hrnjić, direktor mljekare Meggle u razgovoru za Akta.ba je kazao da su jako ponosni jer njihovi proizvodi svakodnevno dobijaju priznanja za kvalitet, što ih motiviše da i dalje rade na razvoju i unaprjeđenju istih.

"Ove godine smo učestvovali na međunarodnom sajmu Agra u Sloveniji u okviru kojeg smo dali devet naših proizvoda na analizu kvaliteta. Ponosni smo na naše rezultate jer je svih devet proizvoda dobilo zlatne medalje, a od toga je pet proizvoda dobilo tzv. velike zlatne medalje", kazao je Hrnjić.

Riječ je o najprodavanijim Meggle proizvodima na tržištu BiH i regije.

Meggle ima stabilnu prodaju i rast i ove godine. Permanentno investiraju u svoju mljekaru i proizvodne procese, obnavljaju opremu, mašine i postojenja. Kako situacija trenutno izgleda, Hrnjić kaže da će i u ovoj godini zabilježiti dobre poslovne rezultate.

Kada je otkup mlijeka u pitanju Meggle ga vrši od partnera i farmera sa područja cijele BiH i on je jako stabilan, potvrdio je on.

Ono što je novo kada je u pitanju mljekara Meggle jeste da u nastavku svog razvoja planiraju izbaciti nekoliko novih proizvoda.

"Još uvijek nemam zvaničnih noviteta. Trenutno pripremamo jednu novu liniju proizvoda u kategoriji namaza i maslaca, tako da ćemo u narednom periodu o tome tržištu dati više informacija", rekao je Hrnjić.

Kao i do sada kompanije Meggle će se potruditi da tržištu ponudi najbolje proizvode od domaćih sirovina, svakako da će sajmovi biti jedan od načina promocije istih.

"Ono što mi trenutno radimo kada je promcija naših proizvoda u pitanju jeste učešće na sajmovima u zemljama regije kao što je Slovenija ali i zemlje EU ali i dalje ostajemo na sajmovima u našoj zemlji", govori Hrnjić.

Na pitanje da li druge zemlje prepoznaju kvalitet prizvoda iz naše zemlje, Hrnjić kaže da je to još uvijek vrlo malo i neprimjetno, jer nemamo puno snaga da proizvode predstavimo na uređenim i velikim tržištima EU. Ono što je sigurno jeste da oni svakodnevno rade na unaprjeđenju svojih proizvoda kako kvalitet ne bi odudarao od proizvoda koji su već zastupljeni na drugim tržištim.

"Mi još uvijek jako stidljivo ulazimo na trgovačke police zemalja EU. Neprestano ulaganje je svakako dobar kora da se taj proces ubrza, ali jasno je da će on biti dug i težak", kazao je Hrnjić.

Svoje proizvode mljekara Meggle predstavila je i na 17. međunarodnom sajamu ekologije "EKOBIS 2019" koji se održava u period  od 12. do 15. septembra na sajmištu "Luke" u Bihaću.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti