MMF: Nastavak pregovora o saradnji i programu BiH čim se steknu uslovi

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

MMF: Nastavak pregovora o saradnji i programu BiH čim se steknu uslovi

13.04.2019. 12:51 / Izvor: Nezavisne novine

Zvaničnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) izrazili su spremnost za nastavak pregovora o nastavku saradnje i o programu BiH čim se steknu svi potrebni uslovi, saopćeno je iz Centralne banke BiH.

Spremnost zvaničnika MMF-a iskazana je tokom razgovora sa delegacijom BiH koja prisustvuje proljetnom zasjedanju te međunarodne institucije i Svjetske banke u Vašingtonu.

Delegacija BiH, koju predvodi guverner Centralne banke BiH Senad Softić, održala je tokom boravka u Vašingtonu niz sastanaka sa visokim zvaničnicima MMF-a i Svjetske banke.

Oni su razgovarali sa zamjenikom upravnog direktora MMF-a Taom Žangom, direktorom Odjeljenja za Evropu u MMF-u Polom Tomsenom, potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i region centralne Azije Sirilom Milerom, te šefom Misije MMF-a u BiH Martinom Petrijem.

Na sastanku holandsko-belgijske konstituence, kojoj je prisustvovao Softić, razgovarano je o globalnom ekonomskom kontekstu, mogućnostima i politikama, a predstavljena su i globalna ekonomska predviđanja za ovu godinu.

Softić je održao i nekoliko bilateralnih sastanaka u vezi sa saradnjom Centralne banke i MMF-a kroz program tehničke pomoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti