Vijesti

Mobilna telefonija RS-a od danas s novim imenom - "M:Tel"

21.06.2007. 16:10 / Izvor: Fena

Mobilna telefonija Republike Srpske "Mobi`s" od 21.06.2007. posluje pod novim imenom "M:tel", čiji je cilj da pruži usluge telekomunikacija po vrhunskim standardima na teritoriji čitave BiH, izjavio je danas generalni direktor "Telekoma Srpske" Predrag Ćulibrk. On je kazao da je cilj ove kompanije nakon provedene privatizacije da proširi tržište te da poboljša sve postojeće usluge u oblasti fiksne, mobilne telefonije i Interneta te da ponudi veliki broj novih usluga po izuzetno povoljnim cijenama.

Na pitanje da li će doći do promjene imena preduzeća nakon što je nedavno njegov i zvanični vlasnik postao srbijanski Telekom, Ćulibrk je kazao da "Telekom Srpske" ostaje registrovan kao i do sada, a na području čitave BiH će poslovati pod brendom "M:tel", kada je u pitanju mobilna telefonija i to je novo komercijalno ime. "Kada govorimo o Federaciji BiH vidimo prostor za širenje našeg tržišta", kazao je on. Naveo je da nisu zainteresirani za kupovinu akcija "BH Telekoma" i "HT Mostara", jer "Telekom Srpske" ima licencu za obavljanje poslovanja na prostoru cijele BiH, a da očekuju fer i korektnu utakmicu kako bi pridobio korisnike.

Izvršni direktor za mobilnu mrežu "M:tel" Milenko Cvijanović najavio je uvođenje novog prepaid tarifnog modela od 28. juna 2007. koji će karakterizirati povoljne cijene poziva prema svim mobilnim mrežama u BiH i dodatnih usluga poput SMS-a, MMS-a, GPRS-a, a omogućit će se i izbor dva "prijatelj broja" u "M: tel" mreži. Najavljeno je i da od 1. jula svi korisnici "M:tel" mreže u BiH, Srbiji i Crnoj Gori mogu primati pozive bez ikakve nadoknade, s tim da budu povezani na "M:telove" mreže u sve tri države, a cijena poziva u matičnim mrežama bit će na nivou cijena koje imaju kada telefoniraju u okviru svoje matične mreže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti