Vijesti

Modernizacija Rudnika Kakanj: Novi bager na utovaru uglja

03.10.2009. 13:18 / Izvor: Oslobođenje

Posljednjeg dana septembra na Površinskom kopu Vrtilište, kakanjskog Rudnika, počeo je rad hidrauličnog bagera. Vrijednost bagera čiji je proizvođač Caterpillar, a isporučilac Rudniku Texnogroup BH, je 478.710 KM. Nabavka bagera predstavlja jedan od investicionih programa Rudnika Kakanj planiranih za realizaciju trogodišnjim planom poslovanja.

"Nova mašina će raditi na utovaru uglja, a ovi poslovi su do sada izvršavani bagerom kooperanata. Finansijska sredstva koja su se na mjesečnom nivou izdvajala za poslove izvođača radova, veća su od od mjesečne rate koja će u narednih 36 mjeseci biti isplaćivana prodavcu bagera. Novi bager će vršiti utovar većih količina od bagera kooperanta, a na mjesečnom nivou će se izdvajati manje novca za taj posao", kažu iz press službe Rudnika Kakanj, uz objašnjenje kako kupovina i puštanje u rad ovog postrojenja potvrđuju opredjeljenje Uprave Rudnika koje se zasniva na prinicipima investiranja u proizvodne programe koji u vremenu krize najbrže vraćaju uloženi novac kao jedini konkretan odgovor recesiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti