Moguća saradnja Sarajeva i Minhena u organizaciji sajamskih manifestacija

10.06.2009. 13:11 / Izvor: eKapija.ba
Moguća saradnja Sarajeva i Minhena u organizaciji sajamskih manifestacija

Direktor Minhenskog međunarodnog sajma (MMI) za Jugoistočnu Evropu Stefan Reške u sklopu svoje službene posjete Bosni i Hercegovini i njenom glavnom gradu posjetio je 10.06.2009. godine Privrednu komoru Kantona Sarajevo, gdje je sa predsjednikom Komore Kemalom Grebom razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje u pripremi i realizaciji sajamskih manifestacija Sarajeva i Minhena.

Sastanku su prisustvovali i Samir Mušić, iz Predstavništva njemačke privrede u BiH, kao i mr. Esad Ibišević, direktor Centra za evropske integracije i poslove sa inozemstvom u Komori.

Zvaničnici Privredne komore Kantona Sarajevo predložili su uspostavljanje saradnje u pripremi i održavanju specijaliziranih sajamskih manifestacija u Sarajevu, koji zbog svog položaja, saobraćajne infrastrukture, kao i bogate tradicije, ima odlične predispozicije da postane ozbiljan sajamski grad.

Sajam u Minhenu spada među najveće sajamske manifestacije u svijetu i prema riječima Reške, zainteresirani su za partnerstvo sa privredom Kantona Sarajevo, te će ovih dana sačiniti konkretne prijedloge moguće saradnje i ponuditi ih zainteresiranim subjektima u KS, saopćeno je iz Službe za informisanje Privredne komore KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti