Moguće intervencije u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu

15.10.2018. 13:25 / Izvor: SRNA
Moguće intervencije u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je u Laktašima da će razgovarati sa svim većim distributerima nafte

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je danas u Laktašima da će razgovarati sa svim većim distributerima nafte i naftnih derivata o tome šta Vlada može da učini i kako da interveniše u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu goriva.

Gluhaković je, komentarišući nedavna poskupljenja goriva u RS-u, rekao novinarima da će o tome imati detaljnije informacije nakon razgovora sa distributerima, među kojima je i Rafinerija nafte u Brodu.

On je naveo da se za određene korekcije cijena goriva koriste razni trenuci, poput vremena izborne kampanje, ali i da se cijene goriva razlikuju od Trebinja do Kostajnice.

"Razlika je oko 27 feninga u Semberiji u odnosu na ovaj dio ovdje, i u Biraču je, takođe niža cijena nego ovdje", rekao je Gluhaković.

On je istakao da se najavljuje i poskupljenje cigareta u narednoj godini, te da su u pojedinim dijelovima RS-a poskupjeli pekarski proizvodi.

"Nama u Vladi je važno da nema monopolskog ponašanja i da nemamo jedinstvene cijene na benzinskim pumpama. Važno je da nemamo tu neku `diktaturu` nad tržištem od pojedinih distributera, ali ponavljam, svako od nas ima pravo da toči gorivo gdje je jeftinije", poručio je Gluhaković. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti