MojSan donira 1000 madraca za potrebe smještaja oboljelih od koronavirusa u BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

MojSan donira 1000 madraca za potrebe smještaja oboljelih od koronavirusa u BiH

26.03.2020. 10:09 / Izvor: Akta.ba

U skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom glede širenja zarezne bolesti uzrokovane koronavirusom, kompanija Delipašić poliuretani d.o.o. - brand MojSan stavio je na raspolaganje svoje proizvodne kapacitete, za potrebe osiguranja madraca u svrhu smješaja oboljelih na području Bosne i Hercegovine, obraćajući se Vijeću ministara.

Ova kompanija će u skladu s potrebama artikuliranim od strane Vijeća ministara u roku od 48 sati od trenutka potvrde, u vidu donacije osigurati 1000 madraca.

"Obzirom na tešku situaciju u kojoj smo se svi zajedno našli vjerujem da su vijesti ovog tipa pozitivno osvježenje za stanovnike BiH", poručili su iz ove kompanije. 

Napominju da je kompanija do sada učestvovala u nizu projekata društveno odgovornog djelovanja te je i ovo jedna u nizu sličnih aktvnosti.

"Sada, u funkciju a za korist cijele društvene zajednice stavljamo i naše finansijske, proizvodne i ljudske kapacitete u skladu sa maksimalnim mogućnostima. Okvirna vrijednost ukupne donacije koju stavljamo na raspolaganje je cca 50.000,00 KM”, kazali su iz ove kompanije.

PODIJELI:

TAGOVI:

MojSan

donacija

koronavirus

madraci

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti