Moram vatrometi žele graditi fabriku u Pelagićevu

27.10.2017. 12:41 / Izvor: Akta.ba
Moram vatrometi žele graditi fabriku u Pelagićevu

Moram vatrometi imaju namjeru otvoriti fabriku za proizvodnju vatrometa prema relevantnim evropskim regulativama.

Vlada Republike Srpske prihvatila informaciju o Pismu namjere kompanije "MORAM vatrometi" iz Pelagićeva za izgradnju fabrike za proizvodnju vatrometa u ovoj lokalnoj zajednici.

"U Pismu se navodi da `MORAM vatrometi` imaju namjeru otvoriti fabriku za proizvodnju vatrometa i prema relevantnim evropskim regulativama i regulativama Republike Srpske obezbijediti stotine radnih mjesta za kvalifikovane i nekvalifikovane radnike, kao i kod njenih dobavljača, a da će u cilju realizacije svoje namjere investirati oko četiri miliona eura", zaključio je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Kao piše ATV Izraelski investitor planira da uloži osam miliona maraka u gradnju tvornice za proizvodnju pirotehnike na 20 hektara opštinskog zemljišta.

Plan osnivača firme “Moram Vatrometi”, raširenih ruku su dočekali u opštini Pelagićevo. Ledinu u naselju Porebrice, koja graniči sa pijacom Arizona, ustupili su invesitoru.

Za početak, posao bi trebalo da dobije 80 radnika.

“Mi se iskreno nadamo i dobili smo uvjeerenja da bi to moglo biti sljedeće godine, početkom proljeća 2018. godine. Samim tim čim prije da počne, da će ovdje biti prva radna mjesta i da će biti zaposleni ljudi iz Pelagićeva”, navodi Slavko Tešić, predsjednik SO Pelagićevo.

Osim opštinske zemlje, investitoru će biti potrebno dodatnih 20 hektara. U opštini Pelagićevo kažu da bi se i privatni posjednici mogli ovajditi o milionsku investiciju. I dobavljači proizvođača ljepila, kartona, fiberglasa, štampe imaće razlog da zadovoljno trljaju ruke.

Akta.ba/ATV

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti