Mostar bogatiji za još jedan moderan objekat: Otvoren Stambeno-poslovni centar Orca

11.12.2009. 16:11 / Izvor: Dnevni list
Mostar bogatiji za još jedan moderan objekat: Otvoren Stambeno-poslovni centar Orca

Mostar je 10. decembra 2009. godine dobio još jedan moderan stambeno-poslovni objekat koji se, po svojim elementima, može ravnati s onima u najvećim europskim gradovima. Pred okupljenim mnoštvom ljudi, među kojima su bili i brojni predstavnici gradskih i kantonalnih vlasti, svečano je otvoren Stambeno-poslovni centar Orca, a čast presijecanja vrpce, čime je centar službeno započeo s radom, pripala je voditeljici gradske Službe za gospodarstvo Ivani Marić i direktoru Hypo Alpe-Adria-Banke Petru Jurčiću.

Prije tog svečanog čina u ime investitorske kompanije M-Rozić, nazočnima se obratio Tomislav Rozić.

"Jako smo sretni jer smo realizirali iznimno bitan projekt ne samo za nas, nego i za čitav grad i regiju. Svima koji su nas na bilo koji način podržavali, želimo se najiskrenije zahvaliti", između ostalog, kazao je Rozić u svom kratkom govoru. Pritom je također najavio kako će njegova investitorska kompanija već iduće godine započeti drugu fazu izgradnje ovog centra, koji će uz još jedan poslovni objekt i gradsku sportsku dvoranu sačinjavati jednu golemu višenamjensku cjelinu u samom srcu grada.

Okupljenom mnoštvu obratila se i Ivana Marić koja je kazala kako ovakav grandiozan objekt može stajati rame uz rame s objektima u bilo kojem velikom europskom središtu. "Svi znamo da danas u našem gradu vlada velika kriza. Zato otvaranje ovakvog objekta predstavlja još veće zadovoljstvo. Njime će se otvoriti veliki broj radnih mjesta u kojima će naši sugrađani naći zaposlenje", ustvrdila je Marić.

Posebice je istaknula i vrlo bitnu činjenicu da će se otvaranjem stambenog dijela ovog objekta veliki broj naših sugrađana, među kojima su i brojni branitelji, useliti u nove stanove. Istaknimo kako su poslovni prostori Orce smješteni u više od 12.000 metara četvornih. U stambenom dijelu zgrade izgrađeno je 315 stanova, a oko objekta je osigurano 350 parkirališnih mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti