Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Mostar i Podgorica zajedno u projektu kulturnog turizma

Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu suradnju.

04.02.2020. 14:14 / Izvor: Akta.ba

Koordinacijski tim projekta "Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica", na sastanku u utorak u Podgorici analizirao je provedene aktivnosti kao i nastavak implementacije projekta. 

Projekt vrijedan 59.173 eura implementiraju Turistička zajednica (TZ) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Turistička organizacija Podgorice s ciljem diverzifikacije ponude kulturnog turizma u Mostaru i Podgorici i stvaranje nove kulturne rute kako bi se produžio boravak posjetitelja na te dvije lokacije, povećali prihodi i stvorila motivacija za ponovni posjet.

Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu suradnju. Projekt financira Europska unija, a provodi RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturnog i avanturističkog turizma.

"Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica" radit će na razvoju kulturne turističke rute koja povezuje Mostar i Podgoricu, obogaćivanju i diverzifikaciji turističke ponude, te na promociji tih lokaliteta putem internetskih alata, promotivnih aktivnosti i događaja, te na uspostavljanju suradnje među akterima iz dvije ekonomije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove rute kulturnog turizma koja će povezati Mostar i Podgoricu, a održivost projekta bit će osigurana poboljšanom suradnjom između aktera u turizmu u obje ekonomije, npr. lokalne turističke organizacije, turističke agencije, pružatelji usluga i kulturne institucije.

Projekt bi trebao biti proveden do srpnja ove godine, priopćeno je iz TZ HNŽ-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti