Mostar od listopada zračnom linijom povezan s Njemačkom

04.07.2017. 09:10 / Izvor: Večernji List
Mostar od listopada zračnom linijom povezan s Njemačkom

Vlada HNŽ-a donijela je odluku kojom je odobrila prijenos 150.000 maraka za subvencioniranje letova i osiguravanje prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i roba.

Vlada HNŽ-a donijela je odluku kojom je odobrila prijenos 150.000 maraka za subvencioniranje letova i osiguravanje prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i roba.

S tim potezom su konačno stvoreni preduvjeti da se krene u proceduru uspostavljanja zračnih koridora između Mostara i nekih europskih metropola.

Inače, raniji dogovori po ovome pitanju kažu kako će županijska Vlada u Mostaru ove godine jedinu zračnu luku u Hercegovini subvencionirati s ukupno 300.000 maraka, tako da se može reći kako je uplaćena prva rata Zračnoj luci Mostar.

Prema informacijama iz ove institucije, za nekih mjesec dana bi trebalo biti poznato s kojim će njemačkim gradom Mostar biti povezan zračnom linijom od listopada ove godine.

Predstavnici njemačkih aviokompanija su prije nekoliko tjedana boravili u Mostaru i obavili razgovore s gradskim vlastima i čelnicima Zračne luke Mostar.

"Ne govorimo ovdje samo o dogovoru i početku letova. Njemački partner želi određeno vrijeme kako bi marketinški predstavio ovaj let, putnicima prenio informaciju kako od sada mogu letjeti za Mostar i Hercegovinu. Za sada sve ide prema ranijim dogovorima i očekujemo kako će procedure koje su pred nama biti završene bez većih problema", kazali su sugovornici Večernjeg lista iz Zračne luke Mostar.

Ostatak novca od subvencija će vjetojatno biti iskorišten za uspostavljanje zračnog koridora s jednom od skandinavskih zemalja. Zbog brojnosti bh. dijaspore na tom području sve analize kažu kako bi to bio iznimno profitabilan let, a već sada putnici postavljaju mnogo pitanja o tome odakle će se iz skandinavije letjeti za Mostar i kada se može očekivati početak rada tog zračnog koridora.

"Ne želimo ništa prejudicirati. Pregovori su u tijeku i očekujemo kako će i to uskoro biti poznato. Sigurno je da imamo puno potencijala i da ćemo ga uskoro početi koristiti mnogo više nego je to bio slučaj do sada", zaključili su sugovornici Večernjeg lista.

Inače, Zračna luka Mostar je dobila ove godine sredstva i s viših razina vlasti, ali i Europske unije. Ona se koriste za modernizaciju opreme, proširenje kapaciteta jer broj putnika će uskoro biti znatno veći nego do sada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti