Mostar: Održan sastanak u povodu integracije gospodarskih društava iz oblasti šumarstva

14.02.2008. 09:47 / Izvor: Fena
Mostar: Održan sastanak u povodu integracije gospodarskih društava iz oblasti šumarstva

U povodu integracije gospodarskih društava iz oblasti šumarstva s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i organiziranja kantonalnog Šumsko-gospodarskog društva "Šume Hercegovačko-neretvanske" d.o.o. Mostar, u Mostaru je održan sastanak Povjerenstva Saveza Samostalnih sindikata HNK-a BiH, priopćeno je iz toga povjerenstva.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici sindikalnih povjerenstava šumarstva "Prenj" d.d. Konjic, "Ljuta" d.o.o. Konjic i "Srednje-neretvanskog" d.d. Mostar, koji su dali podršku procesu integracije s ostalim društvima iz oblasti šumarstva s područja HNK-a u kantonalno Šumsko-gospodarsko društvo "Šume Hercegovačko-neretvanske" d.o.o. Mostar, ali na način kako je to utvrđeno Zakonom o gospodarskim društvima FBiH.

"Imperativno zahtijevamo preuzimanje oko 280 zaposlenih iz šumarstva Prenj, Ljuta i Srednje-neretvanskog u novoosnovano Šumsko-gospodarsko društvo. Protivimo se integriranju s bilo kojim društvom iz oblasti šumarstva koje ima značajan gubitak u poslovanju i milijunske obveze prema povjeriocima.

Ujedno tražimo da se svi podaci o poslovanju sadašnjih društava koja se integriraju provjere od strane nadležnih institucija (vanjskog revizora). Tražimo status JP "Šume Herceg-Bosne" d.o.o. Mostar riješi na isti način kako se namjerava riješiti status JP "Bosansko-hercegovačke šume" d.o.o Sarajevo", navodi se u priopćenju.

Sindikat insistira da sjedište novoosnovanog društva bude u Konjicu jer se 80 posto prirodno-ekonomskih resursa nalazi upravo na području Općine Konjic.

Sindikat i zaposlenici navedenih društava iz oblasti šumarstva poduzet će sve mjere u cilju zaštite svojih prava i interesa iz osnova rada, kao i zaštite prava po osnovu vlasništva u navedenim društvima, neizostavljajući sve vidove radničke borbe, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti