Mostar: Potpisan ugovor o rekonstrukciji lokalne ceste za Podveležje

18.03.2008. 13:39 / Izvor: Fena
Mostar: Potpisan ugovor o rekonstrukciji lokalne ceste za Podveležje

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji lokalne ceste za Podveležje potpisali su danas gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Upravnog odbora Konzorcije za putove d.d. Mostar & Amitea d.o.o Abdurahman Vejzović.

Vrijednost radova izgradnje rekonstrukcije lokalne ceste iznosi 1 453 851 konvertibilnih marka, a rok za završetak radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao.

Nakon potpisivanja Ugovora u izjavi za novinare gradonačelnik Bešlić iskazao je zadovoljstvo zbog potpisivanja Ugovora o sanaciji puta, te je dodao kako se nada da će firma koja je dobila posao na rekonstrukciji puta u zadanom roku i izvršiti svoj posao.

"Vjerujem kako će ovo biti jedna dobra poruka građanima Mostara da ono što obećamo i izvršimo, te da nalazimo način da se pronađu sredstva i uz pomoć viših razina vlasti koja osiguravaju da idemo snažno naprijed",kazao je Bešlić.

Gradonačelnik je pojasnio kako je dio sredstva za rekonstrukciju spomenute dionice puta osigurala Vlada Federacije BiH, dio Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, te kako je dio sredstava dobiven od koncesije za vjetroenergetski park na platou Podveležje.

U izjavi za novinare predsjednik Upravnog odbora Konzorcije za putove d.d. Mostar & Amitea d.o.o. Mostar Abdurahman Vejzović zahvalio se na povjerenju koje je iskazala Gradska uprava Mostara prema spomenutom poduzeću.

Po Vejzovićevim riječima, radovi na rekonstrukciji obuhvatit će duljinu puta od oko šest i pol kilometara s dvije prometne trake širine tri metra.

"Izgradnjom ovoga puta Mjesna zajednica Podveležje bit će povezana s magistralnim putem M17 a time i putem za Mostar čime će se unaprijediti brža komunikacija i bolji život svih stanovnika koji se nalaze u Mjesnim zajednicama u okolini Mostara", kazao je Vejzović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti