Mozaik i Općina Žepče nastavljaju saradnju kroz ulaganje u male biznise

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Mozaik i Općina Žepče nastavljaju saradnju kroz ulaganje u male biznise

19.02.2020. 07:47 / Izvor: Akta.ba

Direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić i menadžer Mozaik impakt inkubatora Dženan Šarić su jučer 18.02.2020. godine posjetili Općinu Žepče, gdje su s općinskim načelnikom Matom Zovko, direktoricom Razvojne Agencije Žepče Brankom Janko i predstavnicom Općine Žepče za Program Omladinske banke Žepče Dijanom Martinović razgovarali o proširenju suradnje između Fondacije Mozaik i Općine Žepče, po pitanju zajedničkog ulaganja u male biznise na području općine.

Trenutno Fondacija Mozaik i Općina Žepče imaju potpisan četverogodišnji memorandum koji, pored projekata neformalnih grupa od društvenog značaja, ima za cilj i podršku mikrobiznisa, za mlade poduzetnike i poduzetnice od 18 do 35 godina. 

Omladinska banka Žepče je i za ovu godinu osigurala podršku za registraciju obrta ili komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u iznosu od 500 KM do 2.000 KM. 

Tema razgovora se odnosila na poboljšanje postojećeg programa potpore za registraciju i poboljšanje poslovanja, koji će dodatno biti prilagođen malom poduzetniku, odnosno da se uvezivanjem općinskih resursa i resursa Fondacije Mozaik iznude sustavnija rješenja za pokretanje ili  širenje postojeće djelatnosti.

Direktorica RAŽ Branka Janko je gostima pojasnila grant sheme koje dodjeljuje općina samostalno, ali i one koje provodi u partnerstvu s UNDP-om i USAID-om. Također je navela kako na postojeće programe potpore za pokretanje malih i srednjih biznisa, suradnja s Fondacijom Mozaik može uvelike doprinijeti daljnjem umrežavanju i razvoju programa potpore koji Razvojna agencija Žepče provodi posljednjih godina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti