Mozaik zeničkim privrednicima predstavio mogućnosti investiranja u biznise

27.09.2019. 07:32 / Izvor: Akta.ba
Mozaik zeničkim privrednicima predstavio mogućnosti investiranja u biznise

Pravne usluge, stručnjake (tehnolog, finansijski eksperti, digitalni marketing, istraživanje tržišta i dr.) koji će ih voditi korak po korak da riješe poslovne probleme.

Fondacija Mozaik u saradnji sa Gradom Zenicom i Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA održala je prezentaciju , 25. septembra 2019. godine u prostorijama Agencije ZEDA tokom koje je privrednicima koji trebaju podršku za unapređenje svoga biznisa predstavila sisem rada Fondacije Mozaik koja je vodeći impakt investitor u regionu. 

Ova prezentacija bila je namijenjena je biznisima registrovanim u formi obrta ili neki drugi oblik registracije fizičkog lica, a koji su spremni izvršiti preregistraciju u d.o.o., biznisima registrovanim u formi d.o.o., čiji godišnji promet ne prelazi 50.000 KM iimaju maksimalno 5 zaposlenih i poslovnim idejama koje nisu pravno-formalno registrovane (start-up), a koje većimaju proizvod/uslugu spreman za tržište. 

Podrška investitora podrazumijeva Investiciju do 40.000 KM za nabavku opreme, materijala ili druga ulaganja zaunapređenje i rast biznisa, razvoj prodaje – osigurati potrebne konsultacije i menadžere prodaje koji će povećatiefikasnost sistema prodaje na domaćem i međunarodnom tržištu i računovodstvene usluge – knjigovodstvene usluge prilagođene vašim potrebama;

Pravne usluge, stručnjake (tehnolog, finansijski eksperti, digitalni marketing, istraživanje tržišta i dr.) koji će ih voditi korak po korak da riješe poslovne probleme. 

Na prezentaciji su prisutnima predstavljeni uslovi, mogućnosti i načini investiranja Fondacije Mozaik u njihove biznise,predstavljeni su iznosi investicija, razgovarano je o potencijalnim rizicima, rokovima i onome što slijedi nakon stupanja u parnerstvo.

Također, zainteresovani privrednici su pojedinačno predstavili svoje biznise, potrebe i saznali na koji način im Mozaik otvara mogućnost za partnerstvo.

Ovo je tek početak saradnje između Grada Zenice, Agencije ZEDA i Fondacije Mozaik.

"Hvala ekipi iz Mozaika što su nam ponudili saradnju i održali današnju prezentaciju. Privrednici su dobili mnogo informacija, postavili su brojna pitanja i iskazali interes što je pokazatelj da im je ovo što su danas čuli zanimljivo i opcija za istraživanje, te eventualnu saradnju. Svakako ćemo pratiti da li je došlo do investiranja i saradnje između Mozaika i zeničkih privrednika i nadamo se da će rezultati i iskustva biti pozitivni", rekli su iz Agencije ZEDA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti