Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Mraz Pale: Od male krojačke radnje, do saradnje sa Greiffom i Benettonom

19.02.2018. 08:13 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je polovinom januara potvrđeno da će tekstilno preduzeće "Mraz" iz Pala otvoriti proizvodni pogon u Rogatici, usljedio je odabir i priprema budućeg radnog prostora. Kao najpogodniji objekat odabrana je zgrada obdaništa u Preobraženjskoj ulici, koja je van upotrebe već nekoliko godina.

"Trenutno se odvijaju radovi  u pripremi prostora i obuci radnika. Obavljeni su molerski radovi, postavljen pod, a u završnoj fazi je i instalacija centralnog grijanja", rečeno je tokom obilaska novih prostorija predstavnika opštinskih vlasti i preduzeća.

Sljedeće sedmice biće započeto postavljanje mašina, a zatim će da uslijedi i proces odabira radnika. Očekuje se da će prvih dvadeset radnika početi sa radom u nekoj od narednih sedmica. 

Sukcesivnom obukom i zapošljavanjem planirano je da se u dogledno vrijeme dođe do cifre od 50 zaposlenih.

Inače, "Mraz" d.o.o. je jedno od najuspješnijih tekstilnih preduzeća u BiH, koje se tokom skoro četiri decenije iz male krojačke radnje razvilo u preduzeće čiji proizvodi odlaze na svjetsko tržište.

Trenutno sarađuju sa njemačkom kompanijom "Greiff", a među njihovim saradnicima bili su "Works" i "Benetton".

Fabrika u Palama zapošljava oko 70 radnika, a otvaranjem pogona u Rogatici taj broj će biti povećan.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti