Mrkonjić Grad: Potpisan ugovor o sufinansiranju zapošljavanja pripravnika

29.05.2014. 09:51 / Izvor: eKapija.ba
Mrkonjić Grad: Potpisan ugovor o sufinansiranju zapošljavanja pripravnika

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je sa šest poslodavaca ugovore o sufinansiranju zapošljavanja sedam pripravnika sa visokom stručnom spremom.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je sa šest poslodavaca ugovore o sufinansiranju zapošljavanja sedam pripravnika sa visokom stručnom spremom. Za ove namjene opština Mrkonjić Grad izdvojiće 42.000KM, odnosno po šest hiljada maraka godišnje sufinansiraće plate svagog zaposlenog pripravnika.

Nemanja Rudić vlasnik je Veterinarske ambulante ''NTB'' i uz pomoć opštine zaposliće dva pripravnika.

''Imam pozitivno iskustvo, i naravno da će nam ova pomoć dobro doći, jer u vrijeme današnje krize ne postoji mogućnost da firme steknu dobrog radnika u kratkom vremenskom roku'', rekao je Rudić, dodajući da je i prije četiri godine bio korisnik ovih podsticaja, a da je tadašnji  pripravnik  sada i njihov radnik.

Načelnica opštine Divna Aničić kaže da je zapošljavanje pripravnika veoma značajno, posebno sa aspekta situacije u kojoj se nalazimo.

''Primati pripravnika u ovom vremenu posebno što nas je zadesilo neizvjesno poslovanje, posebno poslovanje privatnih preduzeća, jako je velika stvar i ja sam im svima zahvalna na tom što su se odlučili na ovakav potez'', rekla je Aničićeva, dodajući da je ovo realizacija Programa za podsticaj privrednog razvoja gdje je  jedna od komponenti  i sufinansiranje zarada pripravnika, dok će sa ostalim komponentama programa nastaviti tokom godine.

Ukupna planirana sredstva za realizaciju Programa za podsticaj privrednog razvoja opštine Mrkonjić Grad u 2014.godini iznose 600 hiljada maraka, od čega je za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva  namijenjeno 485.000KM.

Od 2010.godine do danas opštinskim Programom za podsticaj razvoja privrede omogućen je pripravnički staž za 26 pripravnika, dok su iz budžeta opštine za ove namjene izdvojene 162.414,18KM.

Ugovore o sufinansiranju zarada pripravnika u 2014.godini potpisali su: ''NTB' - Nemanja Rudić'',  ''MG Domino'' – Petar Pena, Javna ustanova KSC ''Patar Kočić'' – Radoje Conjić,  ''D.D.M.S.''  Dušan Dakić, ''NMS Promet'' – Vojin Milašinović, ''NM Komerc'' – Đuro Galić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti