Mujezinović razgovarao sa delegacijom "Natron-Hayat"-a: Poduzeti konkretne korake za osiguranje uvjeta za rad i razvoj kompanije

30.10.2009. 15:59 / Izvor: eKapija.ba
Mujezinović razgovarao sa delegacijom 'Natron-Hayat'-a: Poduzeti konkretne korake za osiguranje uvjeta za rad i razvoj kompanije

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović razgovarao je 30. oktobra sa delegacijom kompanije "Natron-Hayat" iz Maglaja, koju je predvodio predsjednik Nadzornog odbora Yildirm Akturk. Današnjem sastanku u Vladi FBiH prisustvovali su i ambasador Turske u BiH Vefahan Ocak kao i premijeri Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona Miralem Galijašević i Salko Selman.

Sastanak je bio posvećen problemima u nabavci sirovine za ovu kompaniju što njen rad i dalje programe razvoja umnogome otežava. Situaciju usložnjava i trenutna situacija na tržištu zbog globalne ekonomske krize.

Glavne zamjerke, iz ove uspješno privatizirane kompanije, koje je izložio predsjednik njenog NO Akturk odnose se na nepoštivanje ugovora o količinama isporučenog celuloznog drveta od strane preduzeća za gazdovanje šumama, na osiguranje potrebnih količina starog papira kao i na cijene ovih sirovina.

Premijer Mujezinović je, nakon upoznavanja sa problemima u radu "Natron-Hayata", predložio da Kompanija dostavi opsežnu analizu stanja i problema u poslovanju. Analize stanja i izvršavanja obaveza trebaju Vladi FBiH dostaviti i kantoni kao i šumska preduzeća koja prema ugovoru trebaju isporučivati celulozno drvo za ovu kompaniju. Na osnovu tih podataka Vlada će donijeti zaključke i poduzeti konkretne korake sa ciljem da se "Natron-Hayatu" osiguraju uvjeti za rad i razvoj, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti