Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

MUP KS: Zabrana kretanja i za pješake od 9h

16.05.2020. 08:41 / Izvor: Avaz.ba

Sa početkom u 12:15 sati danas se održava misa u Katedrali "Presvetog srca Isusova".

Sarajevska policija oglasila se u vezi ovog događaja. 

"U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, danas u periodu od 9 sati do završetka vjerskog obreda, pa će tako biti obustavljen saobraćaj i za motorna vozila ali i za pješake.", najavljeno je iz policije.

Zbog provođenja mjera osiguranja danas od 9 sati obustavlja se u Sarajevu saobraćaj (kretanje vozila i parkiranje), kao i kretanje pješaka, na dijelu ulica: Mula Mustafe Bašeskije, Pehlivanuša, Dženetića čikma, Niže banje, Josipa Štadlera, Trg fra Grge Martića, Ferhadija i Štrosmajerova. 

Alternativni pravci su Bentbaša-Telali-Sagrdžije-Safvet bega Bašagića-Alije Nametka-Sedrenik-Bardakčije-Bolnička-Koševo-Maršala Tita, Mehmeda Spahe-Niže banje (kontra smjer)-Mula Mustafe Bašeskije, Mehmed paše Sokolovića-Pehlivanuša-Zaima Šarca-Bjelave-Koševo-Maršala Tita i M-5 Put Mladih Muslimana-Bistrik i obratno.

Obratiti pažnju na parkiranja vozila

Apeliraju na građane da poštuju instrukcije policijskih službenika na terenu, imaju strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu. 

"Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate vozila u pomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mjestima koja gravitiraju navedenom vjerskom objektu, kako ne bi došli u situaciju da vaše vozilo uklanjamo specijalnim vozilom "PAUK", uz napomenu da će policijski službenici na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija.", saopćeno je.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti