MUP RS nabavlja radarsku opremu vrijednu više od 10 miliona KM

15.07.2019. 12:21 / Izvor: Akta.ba
MUP RS nabavlja radarsku opremu vrijednu više od 10 miliona KM

Rok za dostavljanje ponuda je 27.08.2019. godine, kada je zakazano i javno otvaranje ponuda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske je raspisalo je tender za kupovinu radara sa pratećom opremom, ukupne vrijednosti 10,2 miliona KM bez PDV-a.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, MUP RS će kupiti stacionarne i mobilne radare i opremu za primjenu savremenih tehnologija za evidentiranje prekršaja, prenos i obradu podataka o prekršajima.

Predviđena je nabavka 100 stacionarnih i deset mobilnih radarskih uređaja sa pratećom opremom, odnosno serverima, memorijom, računarima, monitorima, softverima.

MUP planira plaćanje opreme u 20 jednakih rata, kvartalno, u periodu o pet godina, nakon isporučene cjelokupne robe po specifikaciji.

Rok za dostavljanje ponuda je 27.08.2019. godine, kada je zakazano i javno otvaranje ponuda.

Inače, prvobitno je bilo planirano da se projekat realizuje privatnim partnerstvom s turskom firmom, međutim, Vlada Republike Srpske je u martu 2018. godine obustavila projekat nabavke radara.

"Vlada Republike Srpske je donijela zaključak kojim se obustavljaju aktivnosti u vezi sa nabavkom radara i bezbjednosnih kamera po principu javno – privatnog partnerstva i upućuje na preispitivanje modela finansiranja ovog projekta. U cilju postizanja bezbjednosnih efekata definisanih ovim projektom, nabavka navedenih uređaja i opreme biće provedena u skladu sa rezultatima analize koja bi trebalo da pokaže koji model finansiranja je najisplativiji", navedeno je u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS nakon sjednice.

Nakon preispitivanja modela finansiranja ovog projekta iz MUP RS je najavljeno da će radari biti plaćeni novcem iz budžeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti