Vijesti

Na čekanju prodaja "Unisovih" dionica

08.06.2009. 10:36 / Izvor: Nezavisne novine

Dio državnih dionica firme "Unis" Sarajevo još neće biti ponuđen na berzi, iako je to najavljeno za početak ovog mjeseca, rekao je Hamdija Kulović, pomoćnik direktora Agencije za privatizaciju FBiH (APF).

On je rekao da nije određen metod prodaje 16 % državnog kapitala ove firme, jer još nisu razgovarali s potencijalnim kupcima o tome.

"Prodaja će malo sačekati, jer dionice nećemo ponuditi sigurno u idućih sedam dana. Trebamo kontaktirati potencijalne kupce, ove koji su u posljednje vrijeme trgovali na berzi, ispitati situaciju i onda utvrditi metodu prodaje", kazao je Kulović.

Napomenuo je da postoji mogućnost da određenu količinu dionica ponude pojedinačno, a jednu količinu u paketu. Upravni odbor APF je krajem maja donio odluku da preko berze bude prodano 16 % državnog kapitala "Unisa", odnosno oko 665.000 dionica po cijeni od 6 KM po dionici.

U prethodnoj vanrednoj aukciji, održanoj 7. maja, cijena je iznosila 18,67 KM po dionici. Ova vanredna aukcija na kojoj je ponuđeno 50.000 državnih dionica "Unisa" nije bila uspješna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti