Na Dobrinji sajam domaćih proizvoda bh. mediteranskog područja

30.09.2017. 08:26 / Izvor: Akta.ba
Na Dobrinji sajam domaćih proizvoda bh. mediteranskog područja

Prilika je to i za kupovinu ljekovitog i aromatičnog bilja sa područja Hercegovine.

Na drugom sajmu "Bosanska tržnica - dobri domaćin plodova Mediterana i Hercegovine", sutra na Dobrinji, trideset i pet izlagača-kooperanta poljoprivrednih proizvođača ponudit će posjetiocima domaće proizvode: smokvu, šipak-nar, maslinovo ulje, prerađevine od šumskog voća i organskog povrća, med i ostale pčelinje proizvode.

Prilika je to i za kupovinu ljekovitog i aromatičnog bilja sa područja Hercegovine, prerađevina od ljekovitog i aromatičnog bilja, prirodnih sokova, ručno rađenih domaćih sapuna i sl.

Manifestaciju organizuje Udruženje "Hercegovački plodovi Mediterana" Stolac, pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo, a bit će održana na na Bulevaru branilaca Dobrinje broj 4a, od 10 do 18 sati.

Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povjesnog i prirodnog naslijeđa "Radimilja" Stolac prezentirat će povijesno kulturno naslijeđe Stoca, te izložiti kopije sa nekropole stećaka Radimlja.

Pored bogate ponude sa šireg područja Hercegovine, svoje domaće proizvode izložit će i zemljoradničke zadruge, čiji se proizvodi mogu kupiti u Bosanskoj tržnici na Dobrinji, kao i istaknuti poljoprivredni proizvođači s područja općine Novi Grad Sarajevo, koji će na taj način prezentirati i afirmisati privredni - poljoprivredni potencijal Općine Novi Grad Sarajevo.

Općina Novi Grad Sarajevo nastoji da i na ovaj način doprinese upoznavanju stanovnika glavnog grada BiH sa tradicijom, bogatom turističkom ponudom, te poljoprivrednim kulturama sa šireg područja Hercegovine.

Ovakav vid manifestacije pruža mogućnost za nove kontakte, nova znanja, pravilno sagledavanje vlastitih potencijala i razvojnih planova u oblasti prehrane, poljoprivrede i turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti