Na IBU svečano otvoren PC lab: Ulaganjem u infrastrukturu unaprijeđujemo kvalitet obrazovanja

23.02.2021. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Na IBU svečano otvoren PC lab: Ulaganjem u infrastrukturu unaprijeđujemo kvalitet obrazovanja

Na Internacionalnom Burch univerzitetu danas je svečano otvoren PC lab, učionica opremljena najsavremenijom tehnološkom opremom koja će služiti studentima za edukaciju i samostalne projekte.

Na Internacionalnom Burch univerzitetu danas je svečano otvoren PC lab, učionica opremljena najsavremenijom tehnološkom opremom koja će služiti studentima za edukaciju i samostalne projekte.

Kao univerzitet koji teži konstantnom unaprijeđenju kvaliteta obrazovanja i postizanju izvrsnosti u edukaciji Internacionalni Burch univerzitet prepoznao je potrebu ulaganja u infrastrukturu i opremu. U proteklom periodu profesori s Odsjeka za grafički dizajn i multimediju radili su na osmišljavanju i opremanju ove učionice koja će zasigurno pružiti sadašnjim i budućim studentima kvalitetan i inovativan način učenja i sticanja znanja.

U opremanje ove učionice Internacionalni Burch univerzitet je uložio više od 100.000 KM vlastitih sredstava, a učionica je opremljena s 25 računara vrhunskih komponenti uz licencirane softvere koji će služiti za grafičku obradu podataka, video montažu, izradu animacija i slično. Računare će primarno koristiti studenti Odsjeka za grafički dizajn i multimediju kao i studenti Odsjeka za arhitekturu za svoje samostalne projekte.

PC lab svečano je otvorio rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak koji je poručio da je sada pravo vrijeme za rast i nove investicije: "Idemo prema našoj viziji, a to je izvrsnost u obrazovanju, naučno istraživačkom radu, inovacijama i poduzetništvu. Ovo je još jedan dokaz da smo inovativan univerzitet koji ulaže u infrastrukturu i ljudski kapital i na taj način pomažemo studentima da se spreme za tržište rada. Dio vizije našeg univerziteta jeste poduzetništvo i inovacije i ovaj lab će pomoći da taj svoj cilj ostvarimo i generiramo pozitivnu energiju u BiH. S pravom možemo reći da se kroz ovakve infrastrukturalne investicije pozicioniramo kao lider visokog obrazovanja u privatnom sektoru."

 

Internacionalni Burch univerzitet nastavit će aktivno ulagati u infrastrukturu te je iduća investicija već u fazi realizacije, a radi se o nabavci savremene opreme za podcast studio za potrebe Odsjeka za digitalne komunikacije i odnose s javnošću. Kvalitetnim sadržajem koji će u ovom studiju pripremati i kreirati kako studenti tako i profesori nudit će se široj javnosti edukacija kroz zanimljive teme i razgovore. Kao prvi poduzetnički univerzitet u BiH u sve naše projekte uključujemo studente nudeći im priliku za praksu i korisna znanja koja će im biti potrebna na tržištu rada.

Osim investicija u opremanje i infrastrukturu i ove godine Internacionalni Burch univerzitet obezbijedio je fond od milion KM za stipendiranje novih studenata. Svi maturanti mogu se prijaviti na prijemni ispit za stipendiju koji će se održati 28.03.2021. godine i testirati svoje znanje te obezbijediti određeni iznos stipendije.

Za prijemni ispit za stipendiju možete se prijaviti putem linka: www.scholarship.ibu.edu.ba.

Start-up Your Passion i studiraj na Internationalnom Burch univerzitetu.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti