Na Ilidži neimari grade, voda teče: Kontrole i nadležnosti nema

09.10.2019. 15:09 / Izvor: Akta.ba

Građani ilidžanskog naselja Vreoca (kod OBI-ja) zabrinuti su jer više od mjesec dana u blizini gradilišta neprestano teče voda iz cijevi.

Građani ilidžanskog naselja Vreoca (kod OBI-ja) zabrinuti su jer više od mjesec dana sa gradilišta neprestano teče voda iz cijevi.

Naime, radi se o posjedu firme Domavija, koja zbog izvođenja pripremnih građevinskih radova usmjerava vodu u kanal koji je povezan sa magistralnom cestom.

U produžetku kanala, iza objekta MZ-a, natalozio se mulj, zbog čega se mnogi građani boje izlijevanja na magistralni put ako se nista ne poduzme.

Ekipa portala Akta.ba je posjetila gradilište, međutim, niko od nadležnih nije bio raspoložen za razgovor.

Radnici koje smo zatekli su kratko prokomentarisali da grade poslovni objekat sa garažom, a da voda koja teče iz cijevi dolazi iz zemlje gdje se pripremaju radovi za gradnju, ne iz gradskog vodovoda. Kažu dolazili su i iz Vodovoda, pogledali šta se dešava i otišli nakon što su se uvjerili da voda ne teče iz gradski vodovvodnih cijevi.

S druge strane, u Službi za komunalne poslove Općine Ilidža kazali su nam kako još nisu od strane građana dobili žalbu vezanu za ovaj slučaj.

Napomenuli su da se radi o privatnom vlasništvu, tako da slučaj nije ni u njihovoj nadležnosti. Loptu prebacuju na Ceste FBiH jer voda curi u kanal koji se nalazi pored magistralne ceste, a kanal je, koliko god apsurdno zvučalo, pod njihovom kontrolom.

Redakcija portala Akta.ba kontaktirala je Vodovod i kanalizaciju, kao i Ceste FBiH, međutim do kraja dana nismo uspjeli dobiti pisani odgovor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti