Na Ilidži otvoren poslovni centar Mellain

03.11.2008. 10:37 / Izvor: eKapija.ba
Na Ilidži otvoren poslovni centar Mellain

Kompanija Mellain d.o.o. Sarajevo otvorila je na Ilidži 31.10.2008. godine poslovni centar Mellain, inače na mjestu nekadašnje robne kuće čije je rušenje odobreno od strane Općine Ilidža.

Poslovni centar se prostire na površini od tri i po hiljade kvadratnih metara.

Investitor projekta Mellain d.o.o. a procijenjena vrijednost ukupne investicije je oko pet miliona KM.

Enver Zečević, rukovodilac objekta Mellain, za eKapija.ba je rekao da je jedan dio objekta već prodat. "Suteren smo prodali Tehnomarketima, prizemlje smo na deset godina izdali Drvoprometu i Zlatari Begić, zatim jedan dio prvog sprata je prodat kafiteriji, drugio dio NLB Banci, dok je za ostali dio objekta ostalo da se razmatraju brojne pristigle ponude za najam i prodaju. Moram priznati da smo tu malo probirljivi, biramo kvalitetne kupce, a za sada smo u razgovorima sa Benettonom, Klasom, itd.", kazao je on.

(Enver Zečević)

Glavni izvođač radova je bila Vranica d.d. Sarajevo. Izgradnja objekta je, prema njegovima riječima, trajala godinu dana i malo je kasnila iz objektivnih razloga.

Cijene poslovnih prostora za prodaju su: na prvom spratu 4.800,00 KM/m² + PDV i na drugom spratu 4.600,00 KM/m + PDV , dok su cijene izdavanja 20 EUR/m² na prvom spratu i 18 EUR/m² na drugom spratu.

Pored ovog objekta, planovi ove kompanije za naredni period je gradnja još jednog objekta na Marijin Dvoru, gdje su kupili jedan dio zemljišta, čekaju rješenje za još 2500 m², kako bi i na tom području izgradili poslovni centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti