Na Ilidži otvoren prvi bh. Porodični urban sajam

07.10.2016. 11:29 / Izvor: Akta.ba
Na Ilidži otvoren prvi bh. Porodični urban sajam
OTVORI GALERIJU

U organizaciji Udruženja Urbani menadžment danas je u Hotelu Hills na Ilidži otvoren prvi bh. Porodični urban sajam koji se održava od 7. do 9. oktobra.

U organizaciji Udruženja Urbani menadžment danas je u Hotelu Hills na Ilidži otvoren prvi bh. Porodični urban sajam koji se održava od 7. do 9. oktobra 2016. godine.

Direktorica Udruženja Urbani menadžment Vildana Lončarić, kazala je da je riječ o prvom bh. urban sajmu ove vrste koji se održava u našoj zemlji.

"U okolnim susjednim zemljama sajam se već održava, dok je kod nas prvi put i nadamo se da će biti uspješan. Iskoristila bih priliku da se zahvalim svima koji su prepoznali značaj ovog projekta i podržali nas", kazala je ona.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, kazao je da je jako važno da se ovakve stvari počinju događati na Ilidži.

"Imamo uslove sa pokažemo ponudu i bitno da se izlagači međusobno upoznaju i da im ubuduće predstavljanje ovdje bude prestiž", kazao je Memić.

Dodao je da sajam dobra ideja koja treba da se razvija i dokaže kako se na moderan i savremen način predstavljaju kvalitetni brendovi. 

"Ilidža je svakako najbolji izbor i mi ćemo se pobrinuti da ovo bude jedan od naših brendova", istakao je Memić.

Inače, na sajmu će se predstaviti oko 60 izlagača. Uz cjelodnevne programe, dnevne i večernje, sajam će trajati tri dana sa propratnim sajamskim aktivnostima, bogatim kulturno-umjetničkim programom, dnevnim edukativnim prezentacijama, seminarima i večerima obogaćenim modnom scenom.

Nakon zvaničnog otvaranja, tokom dana će će se predstaviti osnovne škole u Kantonu Sarajevo, izlagači, udruženja, klubovi sa područja kantona, kroz nastupe, takmičenja, nagradne igre.

U večernjim satima posjetioci će imati priliku da uživaju u revijama za djecu i odrasle gdje će predstaviti vrhunski modni dizajneri.

Organizatori ističu da je akcenat na predstavljanju proizvoda i usluga koje se odnose na očuvanje zdravlja. Uz relaksirajuću formu, te druženje sa građanima i predstavnicima medija, planirana je realizacija mini tematskih panela, prezentacija na bini, razmjena iskustava i noviteta.

U nedjelju je otvaranje u 11:00 sati, a zatvaranje u 18:00 sati, s tim da će se oficijelni revijalni dio sa degustacijama vina, cateringa održavati u periodu od 18:00 sati do 20:00 sati u toku prva dva dana sajma, programi na centralnoj bini kroz sva tri dana sajma i Dan beba je predviđen za nedjelju uz LiliLand.

Podsjetimo, partneri projekta su Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo za komunalne poslove, Privredna komora federacije BiH, Općina Ilidža, Općina Hadžići, Općina Novi Grad, dok su sponzori projekta BH Pošta, BH Telecom, SSST Fakultet i Gadžo-Ans Drive i zlatni sponzor projekta AMKO Komerc.

Poslovni portal Akta.ba jedan je od izlagača i medijskih pokrovitelja događaja.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti