Na Jahorini održani tradicionalni "Dani projektanata 2019"

29.11.2019. 07:41 / Izvor: Akta.ba

Jedini događaj ovakve vrste u BiH, sa dugogodišnjom tradicijom, ove godine okupio je oko stotinu učesnika.

U hotelu Termag na Jahorini, 21. -  22. 11. 2019. godine održani su već tradicionalni „Dani projektanata 2019.“ u organizaciji renomiranih bosanskohercegovačkih predstavnika proizvođača opreme  za grijanje, klimatizaciju i snabdijevanje vodom „Vaillant“, „Grundfos“ i „Herz“.  Jedini događaj ovakve vrste, sa dugogodišnjom tradicijom, ove godine okupio je oko stotinu učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Svečani skup su otvorili Petar Jelić – direktor predstavništva “Herz” za Hrvatsku i BiH, Nenad Lehpaner – direktor “Grundfos” predstavništva za BIH i Semir Botić – direktor zastupništva “Vaillant” za BiH, koji su se svim gostima u ime organizatora zahvalili na dolasku.

Prvi dan druženja bio je rezervisan za prezentacije o novitetima iz proizvodnih programa firmi Grundfos, Vaillant i Herz, kao i za predstavljanje savremenih rješenja i trendova iz oblasti termotehnike.

Prisutni su imali priliku sudjelovati u panel diskusiji na temu  „Energetska efikasnost termotehničkih instalacija u zgradama“. Panelisti su se također osvrnuli na problematiku sa kojom se susreću projektanti u BiH, Srbiji i Hrvatskoj,  a govorilo se o aktuelnim temama  uz razmjenu profesionalnih iskustava. Na zadovoljstvo svih prisutnih, profesori sa mašinskih fakulteta iz regije, rado su se odazvali pozivu organizatora. Učesnici panela bili su :

  • Prof. dr Džana Kadrić, Mašinski fakultet u Sarajevu
  • Mr. sc Nijaz Delalić, Mašinski fakultet u Sarajevu
  • Prof. dr Maja Todorović, Mašinski fakultet u Beogradu
  • Prof. dr Branislav Živković, Mašinski fakultet u Beogradu
  • Prof. dr Luka Boban, Strojarski fakultet u Zagrebu

Nakon radnog dijela programa, svi gosti su imali priliku uživati u druženju i zabavnom programu u restoranu hotela Termag. Ovim putem se zahvaljujemo svim gostima na odvojenom vremenu i kvalitetnom druženju, u nadi da ćemo se okupiti i sljedeće godine, u sklopu tradicionalnog druženja “Dani projektanata 2020.”

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti