Na Jahorini otvorena zimska turistička sezona

12.12.2015. 19:46 / Izvor: Fena
Na Jahorini otvorena zimska turistička sezona

Na Jahorini je danas zvanično otvorena Zimska turistička sezona 2015/16. Direktor Olimpijskog centra Jahorina je izjavio da će ova olimpijska planina vratiti sjaj iz vremena Olimpijade 1984.godine.

 

Na Jahorini je danas zvanično otvorena Zimska turistička sezona 2015/16. Direktor Olimpijskog centra Jahorina Velibor Lazarević je izjavio da će ova olimpijska planina vratiti sjaj iz vremena Olimpijade 1984.godine, a da će zajedno sa podrškom Kabineta Predsjednika Republike Srpske, Vladom Republike Srpske, Gradom Istočno Sarajevo i Opštinom Pale i Trnovo unaprijediti razvoj turizma na Jahorini.

 Lazarević je na konferenciji za novinare podsjetio na stratešku odluku menadžmenta Olimpijskog centra Jahorina po pitanju uspostavljanja saradnje sa ski-centrima u Srbiji, te na projektne aktivnosti Olimpijskog centra Jahorina i planiranu izgradnju „Avanturističkog parka za djecu u priorodi“, za koji je OC Jahorina dobio sredstva u iznosu od 50.000 evra od ST-EP organizacije koja je formirana u okviru Svjetske turističke organizacija UN-a.

"Nadamo se da će ova sezona biti dobra i bolja od prošle, obzirom na činjenicu da smo učinili sve što je u okviru naših mogućnosti da gostima i ljubiteljima skijanja pružimo dobre uslove za skijanje, odličan provod i zabavu", rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina na konferenciji za novinare.

Savjetnik ministra u Ministarstvu trgovine i turizma,  Aleksandar Đurić, potvrdio je podršku Vlade Republike Srpske u aktivnostima koje će Jahorinu pozicionirati kao lidera planinskog turizma tokom cijele godine.

"Jahorina nije zaboravljena, ona i dalje stoji u vrhu naših turističkih prioriteta", naveo je Đurić.

Gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo, Nenad Samardžija, istakao je  da su  aktivnosti usmjerene na bezbjednost gostiju na Jahorini te kontinuiranu brigu u vezi sa budućim razvojem Jahorine.

U okviru programa za Otvaranje zimske sezone na platou kod šestosjeda Ogorjelica je grupa Beogradski sindikat privukla veliki broj svojih obožavatelja,a procjenjujemo da je nekoliko hiljada posjetilaca danas iskoristilo priliku da u ovom predivnom sunčanom danu prošeta jahorinskim stazama, skija na stazi Poljice i uživa ne samo u panoramskoj vožnji šestojedom Poljice i Ogorjelica nego i u toplom ambijentu jahorinskih hotela.

Večeras od 17:00 do 21:00 čas sarajevska grupa Regina sviraće u hotelu „Bistrica“ i promovisati svoj  album „Live“  i autobiografsku knjigu koju je napisao njen frontmen Aleksandar Čović sa članovima benda, a nakon toga će se zabava nastaviti u klubu „Bistrica“ uz nastupe Dj-eva Škabo i Iron.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti