Na Jahorini startovala instalacija vertikalnog transporta: Počelo postavljanje stubova za šestosjede

22.10.2009. 08:09 / Izvor: Nezavisne novine
Na Jahorini startovala instalacija vertikalnog transporta: Počelo postavljanje stubova za šestosjede

Na Jahorini je juče uz pomoć specijalizovanog helikoptera počelo postavljanje stubova za dva nova šestosjeda.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Branko Koroman kaže da su vremenski uslovi povoljni i da se radovi odvijaju bez problema, te da bi ovaj posao trebalo da bude završen danas.

"Nakon montaže stubova uslijediće povezivanje instalacija, ispitivanja i probe. Nadam se da će prva faza biti realizovana u decembru i da ćemo imati instalacije spremne za narednu turističku sezonu", rekao je Koroman i dodao da se s uspjehom realizuje prva faza projekta.

On je podsjetio da je prošle godine raspisan međunarodni tender za izgradnju dva šestosjeda, te da je 12. avgusta potpisan ugovor s izvođačem radova italijanskom firmom "Lajtner" koja je pobijedila na tenderu.

"Krajnje je vrijeme da se na Jahorini završi instalacija vertikalnog transporta, te osnježavanje i uređenje staza", kaže Koroman.

Novac za ovu investiciju Olimpijski centar "Jahorina" obezbijedio je emisijom akcija vrijednom 26 miliona KM. Koroman je naglasio da neće cijeli iznos utrošiti u instalaciju šestosjeda, te da će ostatak biti usmjeren u projekat za osnježavanje staze "Skočine", čija će realizacije krenuti početkom iduće godine.

"Ovo su dva osnovna projekta koji će dići kvalitet ovog primarnog dijela naše ponude skijališta, što je nedostajalo Jahorini", napomenuo je Koroman.

On je istakao da je na planini postignut veoma visok nivo kvaliteta i ponude smještajnih kapaciteta.

"Jahorina će ove zimske sezone imati kvalitet koji su već postigli skijaški centri u okruženju", rekao je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" i dodao da će cijene smještaja za ovu sezonu u nekim smjenama biti niže i do 30 odsto u odnosu na prethodnu sezonu.

Koroman je naglasio da će krajem ovog mjeseca, nakon proračuna, biti određene i cijene ski-pasova za predstojeću zimsku sezonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti