Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Na JobFairu 19 kompanija predstavlja mogućnosti zapošljavanja

07.11.2016. 12:14 / Izvor: Akta.ba

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije JobFair otvoren je danas u Sarajevu.

Sajam je ove godine okupio 19 kompanija koje će tijekom dva dana trajanja predstaviti prakse koje nude studentima kao i mogućnosti za zapošljavanje.

Jasmina Bajramović, koordinatorica tima za odnose sa javnošću JobFaira, kaže da je sajam odlična prilika studentima za direktni kontakt sa predstavnicima kompanijama.

''Studetni i diplomci se mogu raspitati na kojim pozicijama kompanije traže zaposlenike te koje su prakse dostupne za njih. Predstavnici kompanija su otvoreni za razgovore i na ovaj način studenti mogu saznati što se traži u njihovoj struci'', navela je Bajramović za Akta.ba.

Iako je na sajmu najveći broj kompanija iz IT sektora, tu su i one iz tehničkog sektora.

Authority Partners jedna je od kompanija koja se predstavlja na ovom sajmu. Iz ove kompanije kažu da su zadovoljni interesom studenata.

"Ovo je odlična prilika da se upoznamo sa studentima i predstavimo im prakse koje imamo u našoj kompanijii'', naveli su predstavnici ove tvrtke na današnjem sajmu. 

Emina Adilagić Gačan, HR manager kompanije Symphony, koja radi sa nekim od najpoznatijih start-upova u San Franciscu, koje je sjedište tehnologija i inovacija,  kaže da je glavni cilj sudjelovanja na sajmu upoznavanje brilijantnih mladih umova koji bi se eventualno mogli pridružiti njihovom timu.

''Volimo pričati sa njima o tome u kojem smjeru trebaju ići, što da uče, što se traži na tržištu. Imamo pozitivna iskustva sa studentima koji su se kroz svoje prvo radno iskustvo pridružili našem timu. Nadamo se da će i ovaj sajam biti prilika za upoznavanje novih studenata'', kazala je Adilagić Gačan.

O tome koja znanja su potrebna za zaposlenje govorili su danas i iz kompanije Microsoft koji su održali prezentaciju na kojoj su bili prisutni zainteresirani studenti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti