Na Manjači kod Banje Luke otvoren turističko-rekreativni centar

20.06.2020. 08:13 / Izvor: Fena
Na Manjači kod Banje Luke otvoren turističko-rekreativni centar

Novoizgrađeni Turističko-rekreativni centar "Manjača", u krugu vještačkog jezera Šljivno, od petka je otvoren za sve posjetioce.

Novoizgrađeni Turističko-rekreativni centar "Manjača", u krugu vještačkog jezera Šljivno, od petka je otvoren za sve posjetioce.

Na samo tridesetak minuta vožnje od centra Banje Luke, do sada neuređen i zapušten prostor koji je do posljednjeg rata služio za obuku amfibijskih vozila nekadašnje JNA, preuređen je u novu rekreativnu zonu.

Direktorica Turističke organizacije grada Banje Luke Irena Radojević kazala je novinarima da je otvaranje ovog centra došlo u pravom momentu kada većina građana ne planira putovanja van granica regiona.

"Imajući u vidu turistička kretanja unutar regije, mislim da će ovaj prostor biti jako posjećen", kazala je ona.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da su uređenjem ovog prostora svi stanovnici Banje Luke, ali i gosti i turisti, dobili prijatno mjesto za odmor i rekreaciju u prirodi, a lokalno stanovništvo priliku za plasman i prodaju kvalitetnih domaćih proizvoda.

Po njegovim riječima, ovdje se pojačano razvija i poljoprivredna proizvodnja, čiji se proizvodi, između ostalih, mogu naći i u nedavno otvorenoj "Krajiškoj kući".

"Rješavaju se i preostali komunalni problemi, prije svega, oni u vezi s vodosnabdijevanjem", dodao je Radojičić.

Oko vještačkog jezera zasađeno je ukrasno drveće i uređene zelene površine. Izgrađene su tri velika prostora s nadstrešnicama sa roštiljskim mjestima, a posjetiocima će na raspolaganju biti i veliki parking za automobile i autobuse.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti