Na međunarodnom sajmu Ekobis predstavlja se preko 250 izlagača

05.09.2014. 10:35 / Izvor: eKapija.ba
Na međunarodnom sajmu Ekobis predstavlja se preko 250 izlagača

Tokom četiri dana održavanja 12. Međunarodnog ekološkog sajma "Ekobis" posjetiteljima će se predstaviti preko 250 izlagača iz čak sedam zemalja.

Svečanim presjecanjem vrpce u Bihaću juče je otvoren 12. Međunarodni ekološki sajam "Ekobis 2014". Ovogodišnji "Ekobis" otvorili su Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, Ismet Pašalić, predsjednik Privredne komore USK-a, Branka Đurić, ministrica okoliša i turizma FBiH, Safet Harbinja, direktor Fonda za zaštitu okoliš FBiH i Sinha Kurbegović, ministrica prostornog uređenja i zaštite okoliša USK-a.

"Strateško opredjeljenje Privredne komore USK-a i sajma "Ekobis" jeste jačanje regionalnogpovezivanja i hvala svima koji su pomogli održavanje 12. "Ekobis"- a, jer su na taj način pomogli održavanje jedinstvenog sajma u ovom dijelu BiH i regiona", kazao je prilikom otvorenja Ismet Pašalić,predsjednik Privredne komore USK-a.

Obraćajući se prisutnim, Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazao je da grad Bihać daje punu podršku organizaciji sajma "EKOBIS 2014", kao grad domaćin i kao partner sajma koji je mjesto okupljanja domaćih i inostranih privrednika.

"Podršku sajmu i ove godine je pružio je grad Bihać, koji je pored 20.000 KM osiguranih za pomoć u realizaciji sajma, ustupljenog prostora za njegovo održavanje, na sebe preuzela i prijave za oko 30 izlagača. Za nas je "Ekobis" strateški sajam i mjesto na kojem se grad Bihać promoviše među brojnim izlagačima i partnerima iz zemalja okruženja. Mi definitivno moramo sučiti se sa izazovima našeg društva, a to je smanjenje broja nezaposlenih i to možemo promijeniti samo razvojom turizm, privrede ali i uz podršku viših nivoa vlasti što nije bio slučaj u protekle četiri godine. Također, jedan od ključnih poteza jeste kupovina domaćeg proizvoda, jer na taj način jačamo domaće firme", kazao je načelnik Galijašević.

Tokom četiri dana održavanja 12. Međunarodnog ekološkog sajma "Ekobis" posjetiteljima će se predstaviti preko 250 izlagača iz čak sedam zemalja. Povećan interes za izlaganjem na bihaćkom sajmu privrednika iz regiona je u porastu o čemu svjedoči i 30% novih izlagača, objavljeno je na web stranici Opštine Bihać.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti