Na mjestu starog izgrađen novi: Mostar bogatiji za još jedan luksuzni hotel

24.11.2021. 09:50 / Izvor: Akta.ba

Na Buni je u ponedjeljak svečano otvoren Hotel Buna u vlasništvu poznatog poduzetnika Rafaela Rafe Gagre.

Na Buni je u ponedjeljak svečano otvoren Hotel Buna u vlasništvu poznatog poduzetnika Rafaela Rafe Gagre. Svečanu vrpcu novog restorana Hotela Buna prerezali su Mia Gagro, direktorica Hotela i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Gosti su uživali u bogatoj trpezi i glazbi, a obavljen je i blagoslov hotela. Hotel se nalazi na obali rijeke Bune na mjestu prijeratnog hotela koji je bio kultno okupljalište Mostaraca.

hotel buna prije rata

Nekadašnji izgled hotela

Radi se o ekskluzivnom objektu koji raspolaže s 40 soba, restoranom, konferencijskom dvoranom i rasprostire se na 3000 kvadrata.

Rekonstruirana je poznata vrtna restauracija hotela uz obale rijeke Bune. Kapaciteta je oko 500 mjesta, a krasi je čuveni bunski dolap za navodnjavanje, motiv mnogih umjetničkih djela. Vrt je uz izvrsnu gastro ponudu idealan za organiziranje raznih događaja, zabavnih programa, svadbenih svečanosti, prezentacija, izložbi...

Prisutni navode da su na otvaranju najavljene brojni zanimljivi događaji u narednom razdoblju, a ono što je za lokalno stanovništvo možda i najzanimljivije jeste podatak da će na ovom mjestu biti otvoreno i 25 radnih mjesta. 

novi izgled hotela buna

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti