Na održanoj 7. MS Community BiH konferenciji se tražilo mjesto više

14.09.2018. 15:55 / Izvor: Akta.ba
Na održanoj 7. MS Community BiH konferenciji se tražilo mjesto više
OTVORI GALERIJU

7. MS Community BiH konferencija je ove godine pod sloganom //unITed okupila rekordan broj učesnika.

7. MS Community BiH konferencija je ove godine pod sloganom //unITed okupila rekordan broj učesnika i opravdala epitet jedne od najznačajnijih IT konferencija u Bosni i Hercegovini. Interes za akutelne teme predavanja na teme cloud infrastrukture, razvoja i testiranja softvera, umjetne inteligencije i Internet of Things (IoT) je bio izuzetan.

Najveću pažnju je svakako privukao Donovan Brown, Principal DevOps Manager u Microsoftu, koji je u keynote govoru podijelio svoja iskustva u Microsoftu u unaprjeđenju procesa razvoja softvera. Ovaj poznati stručnjak se na ovom događaju bh. publici obratio po prvi put.

Pored toga, na konferenciji je bilo još riječi o poboljšanju sigurnosti IT okruženja, iskorištenju Office 365 i Azure servisa, multiplatformskom razvoju i testiranju softvera, odnosno temama vezanim za blockchain, DevOps, Machine Learning, Internet of Things, itd.

Konferencija je predstavljala platformu na kojoj su istaknuti regionalni i bh. IT stručnjaci imali priliku da pruže pregled posljednjih tehnologija i potaknu na razmišljanje o korištenju istih u modernom poslovnom okruženju. Za njen uspjeh je, uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, zaslužno neprofitno udruženje MS Community BiH, sa namjerom da omogući razmjenu znanja i iskustava među IT profesionalcima, programerima, kao i svim entuzijastima i kolegama u IT sektoru.

"Izrazito nam je drago vidjeti da konferencija svake godine privuče ovako veliki broj učesnika. Istovremeno nam je i žao što ne uspijemo primiti sve zainteresovane i narednih godina ćemo uz pomoć sponzora koji nas godinama prate, pokušati proširiti kapacitete konferencije. Kao i ranijih godina, i sada smo se potrudili da na konferenciju dovedemo eminentne predavače koji su publiku upoznali sa najaktuelnijim tehnologijama iz svijeta IT-a", izjavio je predsjednik udruženja MSCommunity BiH te direktor Logosofta, Damir Dizdarević.

Amina Karić, direktorica Authority Partnersa za Akta.ba je kazala kako je njihova kompanija dugi niz godina podržava MS Communiti konferenciju, i dugogodišnji su sponzori ovog događaja. Ovaj put kolege iz kompanije su održale svoja sponzorska predavanja na zanimljive teme.

“Naše kolege iz kompanije održala se zanimljiva predavanja na ovoj konferenciji - Rijad Smajlović na ovoj konfernciji održao je predavanje na temu Automation alati za Azure infrastrukture a Luka Pejović svoje predavanje održao je na temu Build bots using Microsoft Bot Framework. Naša kompanija podržava Microsoft tehnologije, odnosno rad na ovim tehnologijama s toga smo jako sretni što imamo mogućnost da podržimo bilo kakav događaj koji propagira ovakve vrste alata”, kazala je Karić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti