Na peti tender za nabavku pasoša uložena žalba, slijedi razmatranje

03.10.2017. 14:58 / Izvor: Akta.ba
Na peti tender za nabavku pasoša uložena žalba, slijedi razmatranje

Kancelarija za razmatranje žalbi je početkom godine dva puta poništavala tendere za nabavku pasoša zbog žalbi ponuđača.

Peti po redu tender za nabavku pasoških knjižica, ponovo je obustavljen i to zbog žalbe koja je uložena na tendersku dokumentaciju.

Branimir Gojković, stručni savjetnik IDDEEA-e BiH za Akta.ba je potvrdio ovu informaciju i kazao da će u skladu sa praksom propisanom Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, žalbeni navodi žalitelja zajedno sa izjašnjenjem Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH biti proslijeđeni na dalje postupanje drugostepenom organu tj. Kancelariji za razmatranje žalbi BiH.

Dakle, Kancelarija za razmatranje žalbi BiH će donijeti konačnu odluku u vezi sa ovim tenderskim postupkom, nakon isteka žalbenog roka.

Da li je žalbu je po drugi put podnijela austrijska kompanija Osterreichische Staatsdruckerei ili ukrajinski Primatehnic Service SRL, kako pišu pojedini mediji, Gojković nije potvrdio ali ni negirao.

On kaže da će Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH u narednom periodu preuzeti sve neophodne aktivnosti koje će osigurati kontinuitet u izdavanju putnih isprava, a u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Podsjećamo, tender za nabavku pasoških knjižica vrijedan je oko 20 miliona KM. Raspisan 10. augusta, a rok za dostavljanje ponuda bio je 26. septembar koji je nakon toga produžen do 5. oktobra jer se postupak obustavlja kada je uložena žalba, što utiče i na produžavanje krajnjeg roka.

Kancelarija za razmatranje žalbi je početkom godine dva puta poništavala tendere za nabavku pasoša zbog žalbi ponuđača.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti