Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Na području KS kontrolisano 55 objekata i otkriveno 18 neprijavljenih radnika

21.08.2021. 11:48 / Izvor: Fena

Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Sarajevo je 18. i 19. avgusta 2021. izvršila 55 inspekcijskih kontrola tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostale uslužne djelatnosti.

 

U kontrolama na području općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža otkriveno je 18 neprijavljenih radnika, 10 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, četiri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i tri objekta koja su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 12 Rješenja o zabrani obavljanja poslovne djelatnosti, od čega je 10 objekata zapečačeno i izdata su 32 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 59.500 KM.

"U toku inspekcijskog nadzora u jednom slučaju, kod poreznog obveznika koji obavlja djelatnost ugostiteljstva, zbog upućenih verbalnih prijetnji i sprečavanja inspektora u obavljanju službene dužnosti, zatražena je asistencija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo", saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti