Na poslovnim susretima u Turskoj bh. kompanije ostvarile stotinu kontakata

03.10.2014. 10:14 / Izvor: eKapija.ba
Na poslovnim susretima u Turskoj bh. kompanije ostvarile stotinu kontakata

Osim bilateralnih sastanaka europskim kompanijama je bila pružena mogućnost da posjete turske kompanije, ocjena mogućnosti na tržištu Turske i posjete sajam industrijskih tehnologija SANTEK 2014 .

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je na poziv Trgovinske komore Kocaeli po drugi put organizovala odlazak bh. firmi iz oblasti metalne i automobilske industrije na bilateralne susrete sa turskim i inostranim privrednicima pod nazivom „Match4Industry Business Matching Event“. Na poslovnim susretima, koji su održani 25. i 26. septembra 2014. godine u Kocaeliju (Republika Turska), učestvovalo je preko 200 kompanija od kojih je više od polovine bilo iz inostranstva.

Iz Bosne i Hercegovine učešće je uzelo jedanaest kompanija: Pobjeda Tešanj, Vendom Laktaši, Unis Group Ilidža, Forester Sarajevo, Strojal Sarajevo, Interclima Sarajevo, Zupčanik Tešanj, Termomepros Sarajevo Supfina Sarajevo, Elmont Žepče i Elba-Trade Visoko.

Na bilateralnim sastancima bh. kompanije ostvarile su preko stotinu kontakata, te se nadaju pozitivnim poslovnim rezultatima.

Osim bilateralnih sastanaka europskim kompanijama je bila pružena mogućnost da posjete turske kompanije, ocjena mogućnosti na tržištu Turske i posjete sajam industrijskih tehnologija SANTEK 2014 koji se održavao u Kocaeliu, u istom periodu kada i navedeni događaj.

Inače, "Match4Industry Business Matching Event" održan je u Izmitu-Kocaeli koji predstavlja industrijsko srce Turske. Kocaeli je postao baza automobilske industrije sa sjedištem oko 2200 važnih kompanija uključujući 211 kompanija u stranom vlasništvu. Automobilska industrija Kocaelia čini 30,03% automobilske industrije Turske, a 24 od 100 velikih turskih kompanija nalaze se u Kocaeliu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti