Na sajmu IMM 2014 veliki interes za bh. namještajem

16.01.2014. 15:53 / Izvor: eKapija.ba

Prema preliminarnim informacijama, bh. kompanije su tokom prvih dana sajma ostvarile skoro 200 kontakata, a štand Bosne i Hercegovine.

Na Sajmu IMM 2014, pod sloganom "Tradition for Future", svoje proizvode izlažu kompanije: GMP KOMPANI d.o.o. - Laktaši, INGRAT d.o.o. - Gračanica, IZAZOV d.o.o. - Kalesija, MALAGIĆ d.o.o. - Živinice, MOREA d.o.o. - Kiseljak, PRAKTIK d.o.o. - Vogošća i WOODTEAM d.o.o. - Ilijaš.

Prema preliminarnim informacijama, bh. kompanije su tokom prvih dana sajma ostvarile skoro 200 kontakata, a štand Bosne i Hercegovine, koji se nalazi u blizni sajamskih hala sa svjetskim brendovima, izuzetno je posjećen.

"Štand naše zemlje posjetilo je i 16 bh. firmi od kojih su neke tu održale poslovne sastanke sa potencijalnim partnerima", saopćavaju iz Vanjskotrgovinske komore.

Nastup kompanija iz BiH organizirala je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/ Agencija za promociju izvoza BiH - BHEPA u partnerstvu i ko sponzorstvu sa USAID-Sida FIRMA Project Bosnia & Herzegovina i Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti