Na sjednici Gradskog vijeća Zenica bez rješenja za radnike "Zenicatransa"

04.01.2020. 09:37 / Izvor: N1
Na sjednici Gradskog vijeća Zenica bez rješenja za radnike 'Zenicatransa'

Radnici Zenicatransa nastavljaju blokadu Autobuske stanice u Zenici, ovakva situacija traje od utorka, a trebala je biti rješena na jučerašnjoj Hitnoj sjednici Gradskog vijeća

Radnici Zenicatransa nastavljaju blokadu Autobuske stanice u Zenici, ovakva situacija traje od utorka, a trebala je biti rješena na jučerašnjoj Hitnoj sjednici Gradskog vijeća. No, sjednica je, nakon sat vremena zbog nedostatka kvoruma, prekinuta bez rješenja za nastalu situaciju.

Na hitnoj sjednici raspravljano je o situaciji, te načinu pronalaženja rješenja za spas JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", kojem je Kantonalna porezna uprava Zenica blokirala račune.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prvi je napustio sjednicu nakon što 19 vijećnika gradskog Vijeća nisu htjeli, kao drugu tačku dnevnog reda, da uvrste i raspravu o Prijedlogu budžeta Grada za 2020. godinu. Sjednicu su napustili i njegovi saradnici, a poslije je, zbog nedostatka kvoruma, i prekinuta.

Račun Zenicatransa, Kantonalna porezna uprava Zenica blokirala je zbog duga oko četiri miliona KM. Radnici ovog preduzeća su, nakon toga, odlučili blokirati Autobusku stanicu jer, kako su kazali, nemaju sredstava za rad. Naglasili su kako ne žele biti "žrtve političkog javašluka".

Zeničani podržavaju nezadovoljstvo radnika ovog preduzeća, no kazali su, da Grad mora riješiti problem kako građani više ne bi ispaštali.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti