Na Sokocu otvoren poslovni objekat vrijedan 2,5 miliona KM

03.09.2019. 07:52 / Izvor: Akta.ba
Na Sokocu otvoren poslovni objekat vrijedan 2,5 miliona KM

Kao kruna porodičnog biznisa, otvorena je dvadeset prva poslovna jedinica, koja svojim izgledom i funkcionalnošću zadovoljava i najzahtjevnija očekivanja savremenog poslovnog društva.

Kompanija "Onogošt" godinama predstavlja sinonim za odgovorno i uspješno poslovanje. Dokaz tome je i dvadeset prodajnih objekata na području Sarajevsko-romanijske regije u kojima radi 180 radnika. Kao kruna porodičnog biznisa, otvorena je dvadeset prva poslovna jedinica, koja svojim izgledom i funkcionalnošću zadovoljava i najzahtjevnija očekivanja savremenog poslovnog društva.

Vlasnik kompanije, Milomir Nogoštić, u svom obraćanju, istakao je da nova poslovna zgrada raspolaže prodajnim, magacinskim i garažnim prostorom, te da firmu preuzima novi menadžment.

"Do sada smo raspolagali sa trgovinskim objektima. Za razliku od pomenutih, ova poslovna zgrada raspolaže sa prodajnim prostorom, magacinom i garažom. Površina objekta je oko 3 000 kvadratnih metara. Ukupan iznos investicije iznosi oko 2,5 miliona КM. Poslovanje će od danas preuzeti novi menadžment, nova generacija u 'Onogoštu', što za mene ima poseban značaj", kazao je Nogoštić.

Svečanom otvaranju novog poslovnog objekta "Onogošta" prisustvovao je načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica.

"Firma 'Onogošt' je jedan od nosećih stubova privrede u našoj lokalnoj zajednici. Nemjerljiv je doprinos porodice Nogoštić i kompanije 'Onogošt' u formiranju novije i modernije slike Sokoca. Zahvaljujući odgovornom poslovanju u svojoj oblasti pozicionirali su Sokolac ali u čitavu regiju na visok nivo", kazao je Bjelica.

Načelnik Bjelica je izrazio uvjerenje da će i u vremenu koje dolazi saradnja "Onogošta" i lokalne uprave biti uspješna, te da će zajedno raditi i stvarati bolji privredni i životni ambijent Sokoca, saopćeno je na sajtu Opštine Sokolac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti