Na Trebeviću otvoren novi Pino Nature Hotel

08.01.2016. 15:38 / Izvor: Akta.ba
Na Trebeviću otvoren novi Pino Nature Hotel
OTVORI GALERIJU

U prisustvu brojnih  brojnih zvanica i predstavnika medija, na Trebeviću je svečano otvoren novi, planinski Pino Nature Hotel. Svečanu vrpcu je presjekao Tarik Jašarević, vlasnik Relax Tours.

U prisustvu brojnih  brojnih zvanica i predstavnika medija, na Trebeviću je svečano otvoren novi, planinski Pino Nature Hotel. Svečanu vrpcu je presjekao Tarik Jašarević, vlasnik Relax Toursa, te istakao kako će uložiti sve svoje napore kako bi gosti bili zadovoljni.

Naglasio je kako je Pino zaokružio svoju ponudu, međutim nedostaje još okolnih sadržaja, kao što je nekadašnja bob staza, žičara...

Hotel je smješten u borovoj šumi, odnosno na prostoru nekadašnjeg hotela Prvi šumar, nekadašnjeg omiljenog izletišta Sarajlija.

 "Namjera nam je da ovaj objekat bude 'dnevni boravak Sarajlija'. Dok je grad u smogu i magli, vi ste za 10 minuta na Trebeviću i na čistom zraku. Za dizajn interijera objekta pobrinula se renomirani bh. arhitekta Amir Vuk Zec. Hotel posjeduje 24 sobe i apartman, kongresne dvorane, igraonice za djecu, wellness centar i bazen, kamin-salu te restorane", kazala je Aida Terzić iz Relax Toursa, agencije koja je zadužena za ovaj objekat.

Amir Zec, arhitekta hotela Pino kaže kako je sretan  što Pino Sarajlijama vraća rebević, a Trebeviću Sarajlije.

"Ova planina u samom srcu našeg grada prava je blagodat, a hotel sa svojim izgledom i položajem njen je veliki ukras", kazao je Zec.

Zvanice nisu krile oduševljenje prilikom obilaska hotela, te su se i lično mogli uvjeriti u kvalitet materijala od kojih je izgrađen, kao i uslugu osoblja.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kaže kako otvaranje hotela znači i dodatno otvaranje Trebevića prema građanima Sarajeva, ali i turistima koji posjećuju Sarajevo. "Raduje me činjenica da imamo ovako reprezentativno zdanje izgrađeno prema svjetskim standardima", dodao je Hadžibajrić.

Zaposlenje u objektu je dobilo 25 radnika. Restoranska ponuda bazirat će se na eko i zdravoj hrani, a u objektu se neće moći točiti alkoholna pića.

Pino Nature Hotel ima zelenu terasu od oko 400 kvadratnih metara s koje će se pružiti pogled na krajolik. Šetnice, biciklističke staze i igrališta, te baby ski-lift koji će biti besplatan za korištenje.

Vanjski radovi oko hotela biće finalizirani u martu.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti