Na tržište Evrope isporučene četiri tone ljekovitog bilja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Na tržište Evrope isporučene četiri tone ljekovitog bilja

09.04.2019. 12:54 / Izvor: SRNA

Preduzeće "Bosna raste organski" iz Dervente u prošloj godini isporučilo je četiri tone osušenog ljekovitog bilja na tržište Evrope, a koje je proizvedeno na parcelama u derventskom selu Bijelo Brdo.

Vlasnik preduzeća Ivana Stjepanović rekla je da je proizvodnja tek drugosezonska i da je protekla sezona bila veoma izazovna zbog neočekivano obilne kiše.

"Još se učimo. Želimo da imamo što veću količinu proizvoda i vrhunski organski kvalitet. Početkom ove godine za kvalitet proizvodnje dobili smo `Bio Svis sertifikat`, što znači da smo među svjetskim najkvalitetnijim organskim proizvođačima i na to smo posebno ponosni", rekla je Stjepanovićeva.

Ona je dodala da će u ovoj sezoni zasaditi i nešto sadnica lavande i mente sa ciljem testiranja pogodnosti zemljišta i klime za proizvodnju, a do sada najveća proizvodnja se odnosi na koprivu i šipak.

"Konstantno rastemo i proširujemo tim, tako da će u vrhuncu sezone ove godine oko 20 ljudi raditi na našim njivama", dodala je Stjepanovićeva.

Ona je rekla da će uskoro preduzeće biti u potrazi za sezonskom podrškom čiji će glavni zadatak biti ručna njega biljaka i njiva - okopavanje i plijevljenje, kao i podrška pri berbi i sušenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti