Nabavka robnih rezervi izuzeta od odluke o stopiranju budžetskih izdataka

28.05.2014. 17:25 / Izvor: eKapija.ba
Nabavka robnih rezervi izuzeta od odluke o stopiranju budžetskih izdataka

Vlada FBiH dopunila je danas Odluku o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka iz Budžeta FBiH za 2014. godinu.

Vlada FBiH dopunila je danas Odluku o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka iz Budžeta FBiH za 2014. godinu. Na ovaj način se od primjene Odluke izuzima nabavka robnih rezervi, kako je to traženo u zahtjevu koji je Federalna direkcija robnih rezervi dostavila Federalnom ministarstvu finansija.

Kako stoji u obrazloženju današnje Odluke, Vlada Federacije BiH je 21.5.2014. godine prihvatila Informaciju o potrebi proširivanja asortimana artikala u Federalnoj direkciji robnih rezervi, te je zadužila da sredstva, namijenjena nabavci roba za rezerve koje će se usmjeriti za pomoć na područjima nastradalim od prirodne nesreće FBiH, koristi i za interventnu nabavku mlijeka i mliječnih prerađevina, stočne hrane i agregata za struju, uz saglasnost Federalnog štaba civilne zaštite, a putem Federalnog ministarstva finansija.

Kako bi Federalna direkcija robnih rezervi mogla postupiti po ovom zaključku Vlade FBiH, bilo je potrebno dopuniti Odluke o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka iz Federalnog budžeta za 2014. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti