Načelnik Hadžibajrić dobitnik Povelje F.E.S.T. '2009 / zasluge za razvoj turizma

15.10.2009. 11:08 / Izvor: eKapija.ba
Načelnik Hadžibajrić dobitnik Povelje F.E.S.T. '2009 / zasluge za razvoj turizma

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahim Hadžibajrić, dobitnik je Povelje F.E.S.T. '2009 / zasluge za razvoj turizma, koja će mu biti uručena na manifestaciji koja se održava u Splitu od 14. do 17.10.2009. godine. Riječ je o manifestaciji sačinjenoj od tri međunarodne priredbe :

- 16. INTERSTAS '2009/ Internacionalna smotra turizma – Međunarodni klub zaslužnih za turizam
- 12. ITF'CRO 2009 CRO/ Međunarodni festival turističkog filma i ekologije, i
- 7. KEA/EFE'CRO/ Natjecanje hrvatskih gradova i mjesta za Entente Florale Europe - Zlatni cvijet Europe 2010.

Vijeće manifestacije 16. INTERSTAS-a u saradnji sa centralnim Odborom F.E.S.T.-a dodijelilo je Zlatni INTERSTAS '2009 / "za doprinos razvoju turizma" Udruženju hotelijera i restoratera BiH na čelu sa predsjednikom Amirom Hadžićem, koje je i nominovalo načelnika Ibrahima Hadžibajrića za ovu prestižnu nagradu, saopćila je press služba Općine Stari Grad.

Visoki pokrovitelj ovih priredbi je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji zbog državničkih obaveza neće moći prisustvovati manifestaciji u Splitu. Tim povodom, predsjednik Mesić organizuje prijem za uži tim Vijeća manifestacije i ovogodišnje laureate-dobitnike prestižnih međunarodnih nagrada.

Načelnik Ibrahim Hadžibajrić prisustvovaće prijemu u Uredu predsjednika Stjepana Mesića zakazanog za ponedjeljak, 19.10.2009. godine u 12:00 sati.

Sve tri priredbe imaju međunarodni karakter. Međunarodni festival turističkog filma i ekologije, Međunarodna smotra turizma i Workshop, Međunarodno natjecanje za Entente Florale Europe – Zlatni cvijet Europe i u funkciji su turizma, kulture, ekologije i održivog razvoja, te doprinose poticanju međunarodnih integracijskih procesa savremenog turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti