Vijesti

Nadležni u Brčkom najavljuju - U izgradnju tri tržna centra bit će uloženo više od 75 miliona KM

18.06.2007. 09:46 / Izvor: Dnevni Avaz

Nadležni u Brčko Distriktu najavili su da će investitori u izgradnju tržnih centara "Mercator", FIS i "Robot" uložiti više od 75 miliona KM, naglašavajući da će u njima, nakon izgradnje, biti zaposleno nekoliko stotina radnika. U proteklih nekoliko dana u Brčkom su predstavnici "Mercatora" upoznali zvaničnike Distrikta o dinamici daljnjih aktivnosti.

"Izgradnja "Mercatora" trebala bi početi 1. avgusta 2007. Taj tržni centar, prema procjenama, koštat će oko 53 miliona KM i upošljavat će između 250 i 300 radnika" kazala je Amra Abadžić, šef pododjela za privredni razvoj u Vladi Distrikta. Također je rekla da će u izgradnju FIS-a i "Robota" biti uloženo oko 26 miliona KM, a posao će biti osiguran za oko 300 radnika.

"Mercator" će biti sagrađen na području naselja Kolobara, FIS u privrednoj zoni Brka-brdo Šterac, dok lokacija za tržni centar "Robot" još nije određena - istakla je Abadžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti