Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nagrade za projekte koji potiču razvoja turističkih sadržaja i uvezuju aktere

05.11.2019. 13:23 / Izvor: Akta.ba

U Širokom Brijegu u prostorijama Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovače za europske integracije održano proglašenje dobitnika financijske potpore, a ujedno i potpisivanje ugovora sa dobitnicima u okviru natjecateljske radionice „Umrežavanje dionika u svrhu kreiranja turističkih paketa“.

Podsjetimo, prijavljeni natjecatelji, njih ukupno 8, predstavili su svoje inovativne turističke poslovne ideje pred žirijem koji se sastojao od 3 člana; Nevzet Sefo ispred regionalne ekonomske agencije REDAH, Miljenko Soldo ispred Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke i Ana Soldo ispred Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Svaki natjecatelj je imao pravo da kroz 3 minute članove žirija pobliže upozna sa svojom idejom, te da objasni zašto je baš ta ideja idealna za dodjelu financijske potpore. Kroz ovu finalnu radionicu imali smo prilike vidjeti raznovrsne i vrlo zanimljive teme naših natjecatelja sa cijelog područja Županije Zapadnohercegovačke. Ovakav vid natjecateljskih financijskih shema kreiran je za poticaj razvoja turističkih sadržaja i usluga uvezivanju aktera u turizmu, a sve u cilju kreiranja turističkih paketa na području Županije Zapadnohercegovačke.

MarketMakers je osigurao financijske nagrade i na osnovu ocjena imenovanih članova Ocjenjivačkog tijela za evaluaciju najinovativnijih ideja za razvoj turizma, a Redah je sa dobitnicima potpisao ugovore o nagradi i to 2 x nagrade u iznosu po 5.000 KM, 2 x nagrade po 2.000 KM, 2 x nagrade po 1.000 KM, 2 x nagrade po 500 KM.

Napominjemo, cilj radionice je stvaranje preduvjete za razvoj turističkih paketa vezanih za aktivni turizam na području Županije Zapadnohercegovačke.

Ova radionica  je podržana od strane projekta MarketMakers, koji je dio napora Švicarske vlade za pomoć Bosni i Hercegovini u razdoblju prema europskim integracijama, a čine ga konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o. Sarajevo.

MarketMakers i Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije opredijeljeni su da podrže javni i privatni sektor u cilju usmjeravanja investicija iz javnog sektora  i da uspostave regulacijske okvire za podršku sustavnim promjenama u razvoju turizma.

Konkretno, izgradnja i brendiranje Županije Zapadnohercegovačke, kao ruralnog/outdoor turističkog odredišta usmjerena je na sljedeće avanture: penjanje po stijenama, canyoning, planinarenje i vožnja bicikla, seoska domaćinstva i iskustva kampiranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti