Vijesti

Najava ComTrade Groupa BiH – U našoj zemlji će se montirati računari

01.06.2007. 10:31 / Izvor: Dnevni Avaz

Saša Cvijetić, prva ličnost kompanije ComTrade Group BiH iz Sarajeva, najavio je na konferenciji za novinare prvo montiranje računara u BiH, većih serija.

"Proizvodnja ove vrste počinje u septembru 2007. godine. Već za ovu godinu planiramo montažu 10.000 jedinica i nova radna mjesta", kazao je Cvijetić.

On je istakao da će kompanija kao jedna od firmi ComTrade u šest zemalja jugoistočne Evrope, a koja u BiH ostvaruje promet od 40 miliona KM godišnje sa 110 zaposlenih, sve više okretati proizvodnji hardvera i softvera u saradnji s DNS Spinnakerom.

Trenutno je obim poslovne aktivnosti oko 90 posto klasična prodaja, a 10 posto aplikativni softver. Prije dva mjeseca ComTrade Group BiH uselio s u modernu poslovnu zgradu koju je podigao vlastitim sredstvima. "Namjera nam je da zaposlimo mleda ljude. Zbog toga ćemo stipendirati studente nadarene za ovaj posao", kaže Cvijetić, navodeći da je prosijek starosti zaposlenih u njihovoj kompaniji 27 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti