Najmoćnije žene BiH učestvovale u mentorskom programu

27.06.2013. 08:11 / Izvor: eKapija.ba
Najmoćnije žene BiH učestvovale u mentorskom programu

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) organizovao je u utorak u Sarajevu svečanost na kojoj je proslavljen uspjeh druge godine mentorskog programa za žene.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) organizovao je u utorak u Sarajevu svečanost na kojoj je proslavljen uspjeh druge godine mentorskog programa za žene. Cilj Programa je povezivanje već afirmisanih žena u raznim sektorima društva sa ženama koje žele učiti i napredovati u karijeri.

Tokom 2013. godine u program se uključilo 380 žena, iz 17 gradova u BiH. Ovogodišnjih 190 mentorica su uspješne žene iz poslovnog sektora, vlasti, politike, nevladinog sektora, medija, koje su volonterski prenosile svoje bogato znanje i iskustvo na novu generaciju.

Na svečanosti je prisustvovalo više od 160 mentorica i korisnica programa, koje su iskoristile priliku da se dodatno upoznaju i povežu, kao i razmijene iskustva u mentorskom programu. Zajednička poruka sa skupa je da su najmoćnije žene BiH samo one koje su spremne dijeliti svoja znanja sa drugima i međusobno se povezivati.

Cijeli program već drugu godinu djeluje oslanjajući se na volonterski rad mentorica, a organizaciju godišnje svečanosti ove godine finansijski su podržali Elektroprivreda HZ HB, Orbico, Faveda, Avon, Bagno kao i Ured za odnose sa javnošću Američke ambasade u BiH.  

CPCD planira nastavak i dalji razvoj ovog programa i poziva sve zainteresirane žene iz cijele BiH da se priključe ovoj rastućoj ženskoj mreži. 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti