Najnoviji Boeing 777 Freighter dodatak DHL-ovoj interkontinentalnoj floti

30.05.2019. 15:31 / Izvor: Akta.ba

Prvi dio isporuke od 14 novih Boeing 777 Freighter teretnih aviona imao je uspješan prvi let. Novi avion jača DHL-ovu neuporedivu interkontinentalnu mrežu.

Prvi od novih Boeing 777 Freighter teretnih aviona naručenih od strane DHL-a stavljen je u funkciju.

U subotu, 25. maja, avion je poletio iz Cincinnati-ja (Northern Kentucky International Airport - CVG), svoje buduće operativne baze. Obojen u DHL-ovu žutu i crvenu boju, potpuno novi 777 sa registarskim brojem N-705GT poletio je za Bahrain na svom prvom komercijalnom letu.

Zamjena starije interkontinentalne flote sa najefikasnijim i pouzdanim teretnim tipom aviona omogućava DHL-u da zadovolji rastuću globalnu potražnju za express uslugama. Novi Boeing 777 će ojačati DHL-ove interkontinentalne usluge i povezati glavne DHL sortirne centre u Cincinnati-u, Leipzig-u, Honkong-u i drugim gradovima.

Operater je DHL-ov partner Southern Air, i avion će uskoro početi redovne operacije.

"Isporuka našeg prvog Boeing 777 Freighter teretnog aviona označava veliku prekretnicu za našu misiju koja se odnosi na našu interkontinentalnu flotu. Ovaj efikasni, teretni avion velikog dometa i velikog kapaciteta će nam omogućiti da servisiramo još više tržišta sa non-stop letovima i značajno će doprinijeti većoj održivosti u skladu sa našom strategijom ‘nula emisija do 2050’", rekao je gdin John Pearson, CEO za DHL Express.

Sa kapacitetom nosivosti od 112 tona i dometom od 9,200 km, B777 F ima najveći kapacitet i domet od svih teretnih aviona sa dva motora. Oni su također efikasniji u potrošnji goriva i pouzdaniji od starijih modela, smanjujući CO2 emisiju za 18% u odnosu na avion koji je zamijenjen. Stariji B747-400s avioni će biti postepeno zamijenjeni kako budu pristizali novi modeli aviona. Još tri B777 F su planirana da stignu ove godine.

DHL Express upravlja sa preko 260 aviona, sa 17 partnerskih avio kompanija na preko 600 dnevnih letova u 220 zemalja i teritorija.

DHL zadovoljava sve veću potrebu globalne express isporuke za što efikasnijim i ekološki prihvatljivim avionima širom svijeta, stoji u saopćenju.

 

50 godina DHL-a

2019. godine DHL  slavi 50 godina od osnivanja  kompanije od strane tri poduzetnika iz San Franciska 1969. DHL je počeo da mijenja tradicionalnu industriju dostave, zaobilazeći birokratiju sa inovativnom novom uslugom dostave dokumenata zračnim putem, naredni dan. Od tada, DHL je porastao u globalnu porodicu DHL kompanija sa oko 380,000 uposlenika u preko 220 zemalja i teritorija koje pokrivaju cijeli spektar logističkih usluga i usluga u lancu nabave. DHL-ova orjentisanost ka klijentima, stav i kultura koji su pokretač inovacija  pet decenija – poput  “DHL 1000”, koji je predstavljao jedan od prvih računara za procesiranje u svijetu, do upotrebe namjenski kreiranih StreetScooter-a, ekološki prihvatljivih dostavnih vozila na električni pogon, a koji je razvio Deutsche Post DHL Group. Sa Misijom 2050 predani smo da dostignemo nula emisija do 2050. širom Grupacije, a DHL nastavlja biti vodeći u logističkoj industriji.

DHL – The logistics company for the world

DHL je vodeći svjetski brand u logističkoj industriji. Naša DHL-ova porodica divizija nudi neuporediv portfolio logističkih usluga, od nacionalnih i međunarodnih dostava paketa, e-trgovine i skladištenja, međunarodnog ekspresnog, cestovnog, zračnog i okeanskog transporta do upravljanja industrijskim lancem opskrbe. Sa oko 360.000 zaposlenih u više od 220 zemalja i teritorija širom svijeta, DHL povezuje ljude i poslovne subjekte sigurno i pouzdano, omogućavajući globalne trgovinske tokove. Sa specijalizovanim rješenjima za rastuća tržišta i industrije, uključujući tehnologiju, zdravstvene nauke, energiju, automobilsku industriju i maloprodaju, dokazanu predanost korporativnoj odgovornosti i nenadmašno prisustvo na tržištima u razvoju, DHL je odlučno pozicioniran kao “logistička kompanija za svijet” (“The logistics company for the world”). DHL je dio Deutsche Post DHL Grupe. Grupacija je ostvarila prihod od preko 61 milijarde eura u 2018. godini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti