Najsavremeniji program obuke: Uskoro počinje Mistral "Gigi School of Coding"

29.11.2018. 10:45 / Izvor: Akta.ba
Najsavremeniji program obuke: Uskoro počinje Mistral 'Gigi School of Coding'
OTVORI GALERIJU

Od kako postoji, kroz Gigi School of Coding je prošlo 57 kandidata od kojih 35 trenutno radi u Mistralu, a 22 u nekoj drugoj uspješnoj IT firmi u BiH i šire.  

Kada je riječ o usavršavanju znanja iz oblasti razvoja softvera kroz praktični rad, kompanija Mistral Technologies, jedan od lidera na tržištu, nudi najkompletnije rješenje.

Vođeni iskustvom, organizatori Gigi School of Coding obuke vjeruju da je najbolji način unapređivanja vještina potpuna i svakodnevna posvećenost, tako da Mistralova obuka traje puna 4 mjeseca, svaki radni dan, 8 sati dnevno. Za primljene kandidate, obezbjeđeni su laptopi potrebni za rad. Zbog dužine trajanja, ovu besplatnu obuku održavaju isključivo jednom godišnje u svojim prostorijama (Maglajska 1). U realizaciju programa uključeno je više Mistralovih stručnjaka koji imaju ulogu mentora tokom čitavog trajanja obuke.

Tokom ta 4 mjeseca, primljenih 15 kandidata stiču vještine iz svake faze razvoja softvera; od razgovora sa klijentom (na engleskom jeziku), kreiranja izgleda aplikacije, razvoja njenih funkcionalnosti do testiranja i prezentacije napravljenog proizvoda (ux/ui, dev, qa, devops, agile project management).

Pored tehničkih vještina, kandidati razvijaju i prezentacijske vještine, usavršavaju engleski jezik, žive i razvijaju timski duh, svakodnevno se druže sa 130 uposlenika Mistrala, prisustvuju svim događajima i izletima kompanije, koriste sve prostorije uključujući i sobu za igre, sobu za relaksaciju i kuhinju gdje se mogu poslužiti kafom, čajem, keksom, voćem i slično.

Od kako postoji, kroz Gigi School of Coding je prošlo 57 kandidata od kojih 35 trenutno radi u Mistralu, a 22 u nekoj drugoj uspješnoj IT firmi u BiH i šire.  

Ovaj program je pogodan za sve one koji žele ozbiljnu karijeru u IT industriji i imaju određeno predzanje, ali im fali praktičnog iskustva. Poznavanje engleskog jezika je obavezno. Svi detalji o obuci, kriterij za odabir kandidata i forma za apliciranje se nalaze na web stranici kompanije.

Mistral je jedina kompanija u Bosni i Hercegovini koja nudi ovako kompletnu i intenzivnu obuku u čiji program ulazi učenje najsavremenijih tehnologija uključujući MERN tehnološki stack koji obuhvata MongoDB, Express, React, React Native i Node.

Sljedeći ciklus ovog programa počinje 11.02.2019, a prijave su otvorene do 11.12.2018. Kako bi odgovorili na sva pitanja, Mistral organizira i dan otvorenih vrata 05.12.2018 u 17:30 gdje će 11 stručnjaka detaljno predstaviti program. Prijave za ovaj događaj su obavezne i idu preko online forme.

Gigi School of Coding obogaćuje našu zemlju najpoželjnijim stručnim kadrom nudeći znanja i uslove ravne poznatim svjetskim firmama. Na ovaj način kompanija direktno utiče na problem manjka prakse i nezaposlenosti mladih, a svojim aktivnostima stvara osjetno pozitivan utjecaj na društvo i doprinosi razvoju lokalne zajednice.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti